Mednarodna konferenca SIRikt 2011

Kranjska Gora, 13.–16. april 2011 - video reportaža

Mednarodna konferenca Splet izobraževanja in raziskovanja z IKT – SIRikt 2011 je odmeven dogodek o uporabi IKT v vzgoji in izobraževanju. Na njej se srečujejo vzgojitelji, pomočniki vzgojiteljev, učitelji, laboranti, ravnatelji, informatiki, računalnikarji, visokošolski učitelji, knjižničarji, učenci, dijaki, študenti in drugi uporabniki IKT.

Konferenco sestavlja šest dogodkov:

  • Videokonferenčni dan je največja slovenska videokonferenca, na kateri učenci in dijaki  predstavljajo svoje projekte (torek, 12. 4. 2011). Za urnik videokonference kliknite tukaj, za ogled videokonference preko spleta v živo kliknite tukaj, posnetek je na voljo na VCR (WindowsMedia, QuickTime, RealMedia), VOX (Flash spletna konferenca) in FMS (pretočnem Flash video) strežniku.
  • Konferenca Arnes 2011 – KAJ NAM PRINAŠA RAČUNALNIŠTVO V OBLAKU – povezuje uporabnike s področja izobraževanja, raziskovanja ter kulture in je namenjena širokemu krogu obiskovalcev, saj pokriva tako uporabniške kot tudi sistemske vidike uporabe novih tehnologij. (sreda, 13. 4. 2011, v Kranjski Gori). Posnetki predavanj se nahajajo v programu konference na koncu vsakega sklopa predavanj.
  • Konferenca "Na poti k e-kompetentni šoli", ki se deli na dva dogodka (posnetki predavanj se nahajajo v programu konference na koncu vsakega sklopa predavanj):
    • Vodenje e-kompetentne šole/vrtca – za vse ravnatelje, ki želijo višji in kakovostnejši nivo informatizirane šole  (četrtek, 14. 4. 2011).
    • Didaktični pristopi e-kompetentnih učiteljev/vzgojiteljev – za vzgojitelje in učitelje na vseh stopnjah izobraževanja (četrtek, 14. 4., in  petek, 15. 4. 2011).
  • Dogodek KONFeT ali eTwinning  združuje učitelje, ki IKT in mednarodno sodelovanje vključujejo v svoj pouk (četrtek, 14. 4. 2011). Posnetki predavanj se nahajajo v programu konference na koncu vsakega sklopa predavanj.
  • Usposabljanje sodelavcev projekta E-šolstvo (sobota, 16. 4. 2011).

 

V ponedeljek 11.4.2011 od 13. do 15. ure se je v sklopu konference SIRikt 2011 letos prvič izvedla tudi spletna videokonferenčna okrogla miza na temo Spletne generacije (posnetek si lahko ogledate tukaj).

 

V času konference SIRikt 2011 bo predstavljen tudi projekt EcoMedia.

 

SIRikt je priložnost za izmenjavo izkušenj med vsemi pedagoškimi delavci, učenci in dijaki, ki pri svojem delu uporabljajo sodobna orodja digitalne dobe. 

 

Program konference

NOVICE SIRikt 2013

NAGRAJENKA
Med vsemi, ki so izpolnili spletni vprašalnik konference, smo izžrebali nagrajenko. Srečna dobitnica novega telefona je Jana Petek Volčanšek. Čestitke!

PIŠKOTKI
Spletna stran www.sirikt.si uporablja piškotke, ki so pomembni za njeno delovanje. Več.

FOTOGALERIJA
Oglejte si utrinke dogajanja na konferenci, ki jih je ujelo oko foto-objektiva Več.

POSNETKI PREDAVANJ
Posnetke predavanj konference SIRikt 2013 najdete na programu konference SIRikt 2013. Več.

POSNETEK SPLETNE OKROGLE MIZE
Ste zamudili torkov dogodek - spletno okroglo mizo »Družabna omrežja so spremenila naše družbeno življenja, ali bodo preoblikovala tudi našo šolo?«? Posnetek dogajanja si lahko ogledate na povezavi.

POSNETEK VIDEOKONFERENČNEGA DNE
Posnetek videokonferenčnega dne si lahko ogledate na tej povezavi.

SPREMLJAJTE NAS
Vabimo vas, da nas spremljate tudi preko družabnih omrežij:

Prispevki SIRikt 2011

ZBORNIK