EcoMedia Evropa - Strategije, mediji in tehnologije v evropskih izobraževalnih sistemih

 

EcoMedia-Europe je izobraževalna Socrates Comenius mreža podprta s sredstvi Evropske Komisije. Ustanovljena je bila v letu 2005 in po zaključenem triletnem obdobju nadaljuje svoje poslanstvo v obliki sodelovanja pri aktivnostih posameznih partnerjev in ohranjanju vzpostavljene partnerske mreže. Mrežo koordinira Zveza šol iz Wolfsberga v Avstriji, strokovno pa jo podpira Danube-University Krems iz Avstrije. Mreža povezuje 22 partnerjev iz 18 držav.


Osnovno področje delovanja mreže se nanaša na strateški razvoj informacijsko komunikacijske tehnologije in digitalnih medijev v izobraževanju. To področje je bilo v času financiranja projekta razdeljeno na tri pod področja povezana s Socrates Comenius programi: temelji IKT, multimedija in e-didaktika, perspektive IKT. Drugo od teh podskupin je vodila Slovenija oz. Zavod RS za šolstvo, OE Slovenj Gradec.
Spletna stran, na kateri lahko obiskovalec najde vse podrobnosti o dosedanjih aktivnostih in strokovne prispevke ter izdane publikacije, je www.ecomedia-europe.net .


Nevenka Štraser – koordinator mreže za Slovenijo

Program konference

NOVICE SIRikt 2013

NAGRAJENKA
Med vsemi, ki so izpolnili spletni vprašalnik konference, smo izžrebali nagrajenko. Srečna dobitnica novega telefona je Jana Petek Volčanšek. Čestitke!

PIŠKOTKI
Spletna stran www.sirikt.si uporablja piškotke, ki so pomembni za njeno delovanje. Več.

FOTOGALERIJA
Oglejte si utrinke dogajanja na konferenci, ki jih je ujelo oko foto-objektiva Več.

POSNETKI PREDAVANJ
Posnetke predavanj konference SIRikt 2013 najdete na programu konference SIRikt 2013. Več.

POSNETEK SPLETNE OKROGLE MIZE
Ste zamudili torkov dogodek - spletno okroglo mizo »Družabna omrežja so spremenila naše družbeno življenja, ali bodo preoblikovala tudi našo šolo?«? Posnetek dogajanja si lahko ogledate na povezavi.

POSNETEK VIDEOKONFERENČNEGA DNE
Posnetek videokonferenčnega dne si lahko ogledate na tej povezavi.

SPREMLJAJTE NAS
Vabimo vas, da nas spremljate tudi preko družabnih omrežij:

Prispevki SIRikt 2011

ZBORNIK