SIRikt 2013 > Prispevki > Plenarna_predavanja > P6

POVEZANA PODAGOGIKA: TEHNOLOGIJA IN UČILNICA PRIHODNOSTI

Niel Mclean

Povzetek

V zadnjih nekaj letih smo pri učenju in poučevanju priča vse bolj razširjeni uporabi spletnih učnih virov, interaktivnih vsebin in e-knjig. Čeprav so to uporabna orodja, ki podpirajo obstoječe pedagoške modele, danes številni projekti raziskujejo tudi nove načine organizacije učenja in poučevanja, ki uporabljajo 'danosti' teh novih tehnologij. Predstavili bomo, kako novejši modeli, npr. model obrnjenega (ang. flipped) učenja, prispevajo k potencialno bolj transformativni pedagogiki, ki je bolj osredinjena na veščine 21. stoletja, na primer na sodelovalno reševanje problemov. V teh kombiniranih (ang. blended) modelih učenci spoznavajo koncepte prek e-učnih virov, učitelj pa se osredotoči na višje taksonomske cilje poučevanja. Predavanje se bo začelo s splošnim pregledom ciljev digitalnega učnega načrta, nato pa se bo naslonilo na delo prof. Paula Blacka, ki razvija pedagoški model uporabe interaktivnih virov. Nazadnje se bomo vprašali, kaj to pomeni za učne načrte v prihodnosti in si pri tem pomagali tudi z evropskim projektom ITEC, ki se ukvarja s scenariji učilnice prihodnosti. Pokazali bomo, kako lahko uporabimo model inovacijske zrelosti, ki je bil razvit v okviru tega projekta, in z njim razvijemo scenarije za učilnico prihodnosti in vsešolske (ang. whole-school) pristope.

Program konference

NOVICE SIRikt 2013

NAGRAJENKA
Med vsemi, ki so izpolnili spletni vprašalnik konference, smo izžrebali nagrajenko. Srečna dobitnica novega telefona je Jana Petek Volčanšek. Čestitke!

PIŠKOTKI
Spletna stran www.sirikt.si uporablja piškotke, ki so pomembni za njeno delovanje. Več.

FOTOGALERIJA
Oglejte si utrinke dogajanja na konferenci, ki jih je ujelo oko foto-objektiva Več.

POSNETKI PREDAVANJ
Posnetke predavanj konference SIRikt 2013 najdete na programu konference SIRikt 2013. Več.

POSNETEK SPLETNE OKROGLE MIZE
Ste zamudili torkov dogodek - spletno okroglo mizo »Družabna omrežja so spremenila naše družbeno življenja, ali bodo preoblikovala tudi našo šolo?«? Posnetek dogajanja si lahko ogledate na povezavi.

POSNETEK VIDEOKONFERENČNEGA DNE
Posnetek videokonferenčnega dne si lahko ogledate na tej povezavi.

SPREMLJAJTE NAS
Vabimo vas, da nas spremljate tudi preko družabnih omrežij:

Prispevki 2013

ZBORNIK