SIRikt 2013 > Prispevki > Četrtek_sk2 > 1068

DRUGAČEN PRISTOP K PRIPRAVAM NA TEKMOVANJE IZ ZGODOVINE

Different approach on how to prepare for history competition

Mateja Drnovšek
Osnovna šola Polje
 

Povzetek

V enem samem šolskem letu se na posamezni šoli izvede vrsta tekmovanj, ki se jih običajno udeležijo vedno isti uspešni učenci. Zaradi tako velikega števila si izberejo tista, ki so jim zanimiva ali pa se na njih ne pripravijo. Da bi se tej zagati izognili se jim je potrebno približati in jim pripravo na tekmovanja narediti zabavno. Sodobna tehnologija jim je zelo blizu, zato so bili pri zadnji pripravi na tekmovanje iz zgodovine uporabljeni spletni kvizi, interaktivni plakati, spletne oglasne deske in googlovi vprašalniki. Tako so se skozi igro naučili tudi zahtevnejšo snov in predelali vso literaturo. Pri tem so se naučili tudi uporabe novih programov.

Ključne besede: tekmovanje iz zgodovine, HotPotatoes, Glogster, Lino It, Googlovi obrazci.

Abstract

In one school year school attends a series of competitions that are usually always attended by the same successful students. Between so many competitions pupils choose those that are interesting to them or they just do not prepare on them. In order to avoid the quandaries we need to make preparing for the competition fun. Modern technology is very close to them, so when we prepared for contest in history we used online quizzes, interactive posters, online bulletin boards and Google questionnaires. Pupils learned through the game, they read advanced material and went through all the literature. In doing so, they also learned of new computer programs.

Keywords: history competition, HotPotatoes, Glogster, Lino It, Google Forms.

Program konference

NOVICE SIRikt 2013

NAGRAJENKA
Med vsemi, ki so izpolnili spletni vprašalnik konference, smo izžrebali nagrajenko. Srečna dobitnica novega telefona je Jana Petek Volčanšek. Čestitke!

PIŠKOTKI
Spletna stran www.sirikt.si uporablja piškotke, ki so pomembni za njeno delovanje. Več.

FOTOGALERIJA
Oglejte si utrinke dogajanja na konferenci, ki jih je ujelo oko foto-objektiva Več.

POSNETKI PREDAVANJ
Posnetke predavanj konference SIRikt 2013 najdete na programu konference SIRikt 2013. Več.

POSNETEK SPLETNE OKROGLE MIZE
Ste zamudili torkov dogodek - spletno okroglo mizo »Družabna omrežja so spremenila naše družbeno življenja, ali bodo preoblikovala tudi našo šolo?«? Posnetek dogajanja si lahko ogledate na povezavi.

POSNETEK VIDEOKONFERENČNEGA DNE
Posnetek videokonferenčnega dne si lahko ogledate na tej povezavi.

SPREMLJAJTE NAS
Vabimo vas, da nas spremljate tudi preko družabnih omrežij:

Prispevki 2013

ZBORNIK