Forum novic

V primeru, da se dijak pritoži

V primeru, da se dijak pritoži

od Igor Lipovšek st. -
Število odgovorov: 2

Spoštovani!
Motivacijsko zlorabljam enega mojih najtežje slišanih stavkov - v primeru, da se dijak pritoži.
Vsebinsko osovraženega zato, ker je slabo, če se pri načrtovanju pouka oziramo na inšpektorja. Saj smo učitelji zavoljo svojega prepričanja in ne zavoljo inšpektorja.
Stilno zato, ker mi je »če« ljubši od psevdopravniško diktatno strašljivega »v kolikor« ali »v primeru«.

Torej: v zadnjih treh letih so ravnatelji in inšpektorji največ prošenj in zahtev za mnenje naslovili name, ker »učitelj zahteva za 2 več znanja kot pa ga z minimalnimi standardi  pričakuje učni načrt«. Po taksonomsko – ciljno – vsebinsko – kontekstualni analizi se skoraj vedno izkaže, da ima prav učitelj. Ampak kje je potlej problem? V tem, da imamo učitelji težavo UBESEDITI pojasnilo, zakaj nekaj je, zakaj drugo ni minimalni standard. Da ne znamo učenca/dijaka, starša,  ravnatelja, inšpektorja vsaj potolažiti, če ga že prepričati ne moremo,  kaj je minimalni standard.

Zato vas še zadnjič prijazno vabim na seminar URESNIČEVANJE MINIMALNIH STANDARDOV UČNEGA NAČRTA OZ. KATALOGA ZNANJA OB DELU Z UČBENIKOM, ki bo v sredo, 27. junija med 8:30 in 16:00 v prostorih ZRSŠ, Poljanska 28 v Ljubljani. Prostori so smeško klimatizirani. Prijavite se lahko kar direktno na moj e-naslov.
Program seminarja http://www.zrss.si/pdf/150612150145_minimalni_2012_geografija.pdf

.
Seveda pa še vedno velja vabilo na 4 e-seminarje:
- Raba geografskega informacijskega sistema za boljšo prostorsko predstavnost in nazornejši pouk geografije
26.06.2012 v Mariboru,  27.06.2012 v Novem mestu,  03.07.2012 v Sežani.
- Aktivna vloga učencev/dijakov v geografski spletni učilnici
29. 06. 2012 v Ljubljani.

Pričetek ob 9.00. V živo boste delali do 13.00, potem pa še domače delo. Prostora na vsakem seminarju je za 16 udeležencev. Prijavite se prek spletne strani http://www.sio.si/sio/izobrazevanje/koledar_izobrazevanj/mesec.html

V odgovor na Igor Lipovšek st.

27. in 29. junija seminarja ne bosta odpadla

od Igor Lipovšek st. -

E-seminarja v Mariboru in Novem mestu bosta zaradi premalo prijav odpadla.

Zato se lahko tisti, ki ste prejeli žalostno obvestilo o odpovedi, razveselite z udeležbo na seminarjih, ki ne bosta odpovedana:

  • URESNIČEVANJE MINIMALNIH STANDARDOV UČNEGA NAČRTA ALI/IN KATALOGA ZNANJA OB DELU Z UČBENIKOM, ki bo v sredo, 27. junija med 8:30 in 16:00 v prostorih ZRSŠ, Poljanska 28 v Ljubljani ali
  • e-seminarja Aktivna vloga učencev/dijakov v geografski spletni učilnici 29. 06. 2012 v živo od 9.00 - 13.00 na OŠ Ledina v Ljubljani, potem pa še doma.

Iskrene čestitke ob dnevu državnosti - 25. juniju!

.

P.S. Poznam kolege, ki obisk seminarja združijo z (družinskimi) nakupi, srečanji s prijatelji in turistično-rekreacijskimi aktivnostmi. Zakaj pa ne!?

V odgovor na Igor Lipovšek st.

Počitnice in geokartirani pouk

od Igor Lipovšek st. -

Drage kolegice in kolegi!

1. Želimo vam sproščen in prijeten dopust.

2. Če pa želite posodobiti pouk in lahko prek letne priprave pritisnete na vodstvo, da je nakup gepsa tista sol geografskemu pouku še tole sporočilo:

Obveščamo vas, da so šolskim geografom na podjetju GEOSET d.o.o., zastopnik Garmin-a, ponudili dober popust pri nakupu izdelkov.

Pripravili so popust za prenosne, pohodniške GPS-e (gepse).

Za šole so ponudili 30% popust (velja za plačilo po predračunu) oz. 25% popust (velja za odlog plačila) za nakup ročnih, pohodniških Garminovih naprav GPS.

E-naslov za naročila: prodaja@garmin.si.

Več informacij o tovrstnih napravah je tukaj: http://www.garmin.si/inside.php?cat_id=73.

Če kdo želi deliti svoje izkušnje z uporabo tovrstnih naprav, podati kakšen nasvet ali namig naj to zapiše v ta forum. Vsi skupaj se bomo lažje odločili kateri geps je najbolj primeren za pouka geografije in drugih dejavnostih na šolah.