Forum novic

Dujaški tabor v Celju in Zrečah - oktober 2012

Dujaški tabor v Celju in Zrečah - oktober 2012

od Igor Lipovšek st. -
Število odgovorov: 0
Spoštovani prof. geografije!

Posredujemo vam vabilo za EU-KAMP za srednješolce. Tri dnevne aktivnosti so brezplačne, zagotovljen bo avtobusni prevoz na relaciji Celje-CŠOD Gorenje (Zreče), nastanitev ter obroki. Prijava na EU-KAMP je odprta do 28. septembra 2012, potrditev udeležbe dijakov bomo šolam posredovali najkasneje tri dni po zaprtju prijav.
Prva aktivnost, ki smo jo izvedli v okviru tega projekta je bil tridnevni EU-KAMP za srednješolce (3. in 4. letnik). V okviru projekta pa ga bomo izvedli že drugič in sicer:
Kdaj:
12. do 14. oktober 2012
 Kje: Celje (MFDPŠ) in Zreče (CŠOD Gorenje)
Rok za prijavo: 28. september 2012 ali do zapolnitve prostih mest Prijavnica: na spletni strani www.eupika.mfdps.si.
Vsebina je z naslovom 'EUREKA – Kakšne priložnosti nam nudi Evropska unija?' tudi prijavljena kot del kataloga OIV. Delavnice EU-KAMP so predvidene za 45 dijakov 3. in 4. letnikov vseh slovenskih srednjih šol.
EU-KAMP bo v slovenskem in delno angleškem jeziku potekal v obliki delavnic, vabljeni predavatelji iz Slovenije in tujine pa bodo pokrili tematska področja zgodovine EU, institucij in politik EU, vrednot in človekovih pravic v Evropski uniji ter evropskega državljanstva.
Veseli bomo, če boste informacijo o EU-KAMP posredovali vašim dijakom in jih spodbudili udeležbi na tem dogodku. Dodatne informacije o projektu EU
PIKA je dostopnih na spletni strani www.eupika.mfdps.si, za več informacij se lahko obrnete na koordinatorko projekta Katjo Kolenc(katja.kolenc@mfdps.si, ali na Jasmina Mohorko jasmina.mohorko@mfdps.si1