Forum novic

Študijsko srečanje 20. 8. v Ljubljani

Študijsko srečanje 20. 8. v Ljubljani

od Igor Lipovšek st. -
Število odgovorov: 1

Spoštovane kolegice in kolegi.

Na povezavi je vabilo za ponedeljkovo študijsko srečanje. V povzetku pa:

9.00 – 9.45

Formirni pozdrav: Formativno spremljanje v Sloveniji, Formative Assessment in Assessment for Learning  v tuji didaktiki in pomen povratnega informiranja dijakov 

10.00 – 11.30

Predstavitev primerov iz prakse:

Elementi formativnega spremljanja pri učenju o podnebnih  spremembah, Formativnost/inovativnost pri preučevanju kulturne dediščine ….

 

AKTUALNE GEOGRAFSKE TEME

12.15 – 12.30

Varčna raba energije

12.30 – 13.45

Kako obravnavati teme ekonomske geografije – primer projekta YouthStart

13.45 – 14.00

Katero geografsko znanje je potrebno na svetovni olimpijadi

14.00 – 14.35

Projekti in vključevanje vanje ter sveže informacije (podjetnost, regionalno sodelovanje ob vodi, ekskurzije, konfluence, tekmovanje, motiviranje za udeležbo na konferenci DUH)

14.45 – 15.30

Usklajevanje (moderiranje) ocenjevalnih meril v strokovnem aktivu ali pri pouku


V odgovor na Igor Lipovšek st.

Gradivo študijskega srečanja in povabili

od Igor Lipovšek st. -

Spoštovane kolegice in kolegi.

V spletni učilnici, iz katere je prispelo tole obvestilo, je obešeno gradivo študijskega srečanja - od jutra do popoldneva.

Prosimo vas, da na spletni strani https://www.1ka.si/a/179002 izpolnite anketo o študijskem srečanju. Obenem pa se vam zahvaljujemo za izpolnitev lanske. Pravkar smo namreč prejeli analizo lanske ankete. Organizatorji seveda niso bili upravičeni do tolikšne hvale ....ampak godi, ko se na vrhu izmed vseh predmetov zabliska geografija.

Vabimo vas, da se prijavite na izobraževanji:

- Konferenca DUH (družboslovje, umetnost humanistika) o identiteti bo 28. septembra 2018 na Brdu pri Kranju. Geografski del bo s predavatelji dr. Jernej Zupančič, Eva Jeler Fegeš, dr. Mojca Klun Ilc, dr. Boštjan Rogelj, namenjen migracijam.

- Tabor Društva učiteljev geografije Slovenije bo 12. in 13. oktobra v Velenju. Razpisan je tudi na 204. strani Katisovega kataloga, ampak z en teden kasnejšim datumom. Ker se v drugi polovici avgusta vreme rado spremeni, je bil datum prestavljen, da udeležencev v rudniških jaških ne bi zeblo.