Forum novic

IKT urice za učitelje

IKT urice za učitelje

od Anton Polšak -
Število odgovorov: 4

Kolegica Amela Sambolić Beganović sporoča vsem zainteresiranim učiteljem, ki so ali pa tudi ne povezani z e-šolstvom naslednje:

Spoštovani.

Vabim vas na 1. IKT urico v 2014/2015, ki bo v ponedeljek, 22.9. ob 14. uri.

Lokacija:  https://vox.arnes.si/zrss_si-ikturice/

izvajalka:  Marijana Klemenčič Glavica

Vsebina: Uvajanje in uporaba Klikerja

Udeleženci bodo na IKT urici spoznali spletno aplikacijo Kliker kot glasovalno napravo, kjer učeči se preko svojih naprav pošiljajo učitelju odgovore na zastavljena  vprašanja. Praktično bodo preizkusili oba načina glasovanja, ki so na voljo v Klikerju (sprotno glasovanje in glasovanje s predpripravljenimi vprašanji). Pri delu na daljavo bodo obe glasovanji izvedli v razredu z učenci, dijaki, študenti.

Več: http://izobrazevanje.sio.si/2014/05/12/kliker/

Opomba za udeležence:V videokonferenčno sobo vstopite 10 minut pred pričetkom zaradi testa slušnosti in vidnosti. Za uporabo spletne konference VOX potrebujete le povprečen računalnik in spletni brskalnik ali pametni telefon. Za oddajanje lastne slike in zvoka potrebujete še spletno kamero in mikrofon. Ne potrebujete posebej hitrih internetnih povezav in ni potrebno prilagajati požarnih zidov. Več na  http://www.arnes.si/storitve/multimedijske-storitve/spletne-konference-vox.html

V primeru vprašanj pišite na amela.sambolic-beganovic@zrss.si

Torej, dragi gimnazijci v projektih PPA in PPB, če vam čas dopušča, se pridružite.

 

Anton Polšak

V odgovor na Anton Polšak

Četrtkova videovečernica o učnih načrtih. 21. 12. ob 20.00

od Igor Lipovšek st. -

Spoštovane kolegice in kolegi.

V četrtek, 21. decembra 2017 Vas vabimo na geografsko večernico o učnih načrtih.

Kolegice z ljubljanske in mariborske univerze so poleti pripravile anketo o tem, kako smo učitelji geografije zadovoljni z učnim načrtom. Tisti, ki smo bili navzoči na zborovanju, smo poročilo že slišali. V četrtkovem večeru ga bo v 10-15 minutah predstavila dr. Eva Konečnik Kotnik. V naslednjih desetih minutah pa bo kolega …. (zaradi moje zamude še nimam uradne potrditve) predstavil svoj pogled na to, kako bi bilo treba učni načrt posodobiti.

Dobimo se ob 19.58 na videokonferenčni  povezavi https://vox.arnes.si/zrss_si-geografija  . Za dejavno vključitev potrebujete samo omrežno povezavo in računalnik/mobilno napravo. Če nas bo veliko, boste spraševali pisno; če nas bo malo, boste lahko tudi kaj povedali.

Vabljeni.


V odgovor na Igor Lipovšek st.

Četrtkova videovečernica o spletnih kvizih 20. 12. ob 20.00

od Igor Lipovšek st. -

Spoštovane kolegice in kolegi.

20. decembra vas vabimo, da se z računalnikom, tablico ali pametnim telefonom ob 19.58 videokonferenčno vključite na povezavo https://vox.arnes.si/zrss_si-geografija in vklopite zvočnike.

Kolega Zoran Habot bo predstavil spletne kvize.

Na https://quizizz.com/admin/quiz/5c0eb53f15ce5c001a1d2e30 se enostavno naredi kviz na spletu v slovenskem jeziku. Ne potrebujemo več Turning pointa in plačljivih kvizov. Gre za https://quizizz.com, kjer lahko preprosto rešujemo različne kvize drugim ali pa si sestavimo svoj kviz za preverjanje znanja. Zakaj je zanimiv? Ker lahko učenci dostopajo do kviza preko računalnika ali še bolje preko telefona.

Potem pa še malo o uporabi QR-kode (kure) in spletne učinice pri geografiji. To je bilo razvito v razvojni nalogi Razvijanje in preizkušanje sodobnih organizacijskih in didaktičnih pristopov za delo z nadarjenimi v OŠ in SŠ: Terensko delo na internetu?  Znotraj teme bi se dotaknil googlove spletne učinince. Le ta  omogoča učiteljem, da prihranijo čas, organizirajo svoja predavanja in izboljšajo komunikacijo. Učilnica je novo orodje v storitvi Google Apps for Education, ki omogoča učiteljem hitro ustvarjanje in organiziranje nalog, učinkovito posredovanje povratnih informacij in preprosto komunikacijo s svojimi študenti. Učilnica omogoča učencem, da organizirajo svoje naloge v storitvi Google Drive, jih dokončajo in oddajo ter komunicirajo neposredno s svojimi učitelji in sošolci. Učilnica združuje Google Dokumente, Drive in Gmail, kar omogoča učiteljem, da ustvarijo in zberejo naloge brez papirja. Učitelji lahko hitro vidijo, kdo je dokončal nalogo oz. je ni dokončal, ter neposredno posredujejo sprotne povratne informacije. Učitelji lahko ustvarijo obvestila, zastavijo vprašanja in sproti komunicirajo z učenci.

Smo vas prepričali? Vsaj pol pogleda in pol poslušanja se vam za pol ure splača nameniti. Mogoče vam bo olajšalo in poenostavilo pouk in ga naredilo bolj učinkovitega in zanimivega.

Hvala Mateju Matkoviču, ker je letošnji led večernic prebil prejšnji mesec.

Vsem skupaj pa želimo, če se na večernici ne vidimo, prijeten božič, praznujoč dan samostojnosti in enotnosti ter srečno novo leto.


V odgovor na Igor Lipovšek st.

Četrtkova videovečernica o portalu UPORABNA GEOGRAFIJA, 17. 1. 2019 ob 20.00

od Igor Lipovšek st. -

Ko pride usposabljanje k vam na dom....

Spoštovani kolegice in kolegi.

Vabljeni v četrtek, 17. januarja ob 20. uri na polurno večernico o portalu UPORABNA GEOGRAFIJA.  Kaj ponuja, komu in čemu je namenjen? Kdo ga je ustvarjal, kdo stoji za njim? Kako lahko učitelju pomaga pri pouku in kako bodo učenci in dijaki bolje in več znali?

Ob 19.59 se priklopite z računalnikom, tablico ali pametnim telefonom na https://vox.arnes.si/zrss_si-geografija

Nekaj besed o portalu lahko najdete v novicah SIO.

Vključili se bomo tudi tvitno s ključnikom #UporabnaGeo

Prijazno vabljeni.

V odgovor na Igor Lipovšek st.

Odg: Četrtkova videovečernica o portalu UPORABNA GEOGRAFIJA, 17. 1. 2019 ob 20.00

od helena cizej -
Pozdravljeni,

ali si lahko pogledam posnetek četrtkove večernice kot gost.Lep pozdrav, Helena CizejV V sre., 16. jan. 2019 ob 06:00 je oseba Igor Lipovšek (via SSIO) <