LOV NA ZAKLAD - 3. R (OŠ Šmarje pri Jelšah)

LOV NA ZAKLAD - 3. R (OŠ Šmarje pri Jelšah)

od Monja Šalamon -
Število odgovorov: 1
Pred počitnicami smo v 3, razredu izvedli lov na zaklad. Zaradi slabega vremena sem namige razporedila kar po šoli. Tako smo utrdili še šolske prostore ter zaposlene na naši šoli.  Dodala pa sem še en namig, tako da so učenci dobili 9 črk. Na koncu so iz teh devetih črk sestavljali besedo, ki jim je povedala kje se skriva zaklad.  Ker jim v prvo ni uspelo, sem jim s pomočjo igre Nahranimo morskega psa (Hangman), dodajala namige/črke in kar kmalu dobili prvo skupino, ki je našla rešitev "RAVNATELJ".  Vsi skupaj smo se odpravili v tajništvo, k ravnatelju, kjer nas je čakal zaklad, sladko presenečenje.
V lovu na zaklad je sodelovalo pet skupin, po štirje učenci. Tri skupine so se lepo premikale med namigi in prišle pravilno od začetka do konca. Dve skupini pa sta se pri reševanju namigov zmotili in se nista vrnili nazaj ter ponovno rešili namig, ampak sta se prosto sprehajali po šoli in naključno iskali namige. Ker niso našli vseh namigov, so ostali brez določenih črk.
Učenci so uživali v lovu in rekli, da je bila to najboljše ura matematike do zdaj.