Evropski dan informiranja 2024

Evropski dan informiranja 2024

by Jožica Gramc -
Number of replies: 1

Evropski dan informiranja kot vsako leto poteka 17. aprila 2024.

ERYICA – Evropska mreža informiranja in svetovanja za mlade vsako leto ob Evropskem dnevu informiranja mladih, z namenom približati mladim informacije, posveti področju in vsebini, ki zaznamuje tekoče leto.
Letos je tema demokracija in pomen glasovanja na evropskih volitvah.

KONTEKST: Demokracija – razgledan.si

Cilj je spodbuditi mlade, da prepoznajo svojo vlogo pri skupnem sprejemanju odločitev, podpirati kritično razmišljanje in izraziti spoštovanje do različnih stališč.

S spodbujanjem demokracije se prihodnjim generacijam omogoča, da so informirane in angažirane ter pripravljene odgovorno uporabljati svojo pravico do demokracije.

Ob tej priložnosti so načrtovane  aktivnosti, ki potekajo v aprilu:

  • Na družbenih omrežjih poteka kampanja “DemoFacts”, s pomočjo katere bomo raziskali nekatera najbolj zanimiva in nekonvencionalna dejstva o demokraciji v Evropi ter poudarili njen pomen in našo ključno vlogo pri njenem varovanju.
  • 17. aprila  ERYICA organizira spletni seminar, kjer bodo različni deležniki govorili o pomenu glasovanja mladih in zagotavljanja demokracije. Razprava se bo poglobila v to, kako lahko informiranje mladih pomaga zapolniti luknje v znanju o demokratičnih procesih za mlade posameznike. Na spletnem seminarju bodo obravnavani različni vidiki, vključno z mejami mladinskega informiranja glede informiranja mladih o aktualnih zadevah in politiki. Na dogodku bodo sodelovali različni govorci, med njimi strokovnjaki za mednarodne odnose, novinarji in mladinski delavci.
  • S tretjo aktivnostjo “MythBusters” bodo mladim ponudili orodja za prepoznavanje lažnih novic. V začetni fazi se bodo osredotočili na to, da mladim zagotovijo spretnosti za prepoznavanje dezinformacij, v drugi fazi bodo pridobljeno znanje uporabili v praksi. Udeleženci bodo ugotavljali, ali so predstavljene informacije, prikazane v obliki vrtiljaka, resnične ali neresnične.

Spremljajte kampanjo na Instagramu Ljubljanske mreže info točk, tukaj. Kampanja bo potekala tudi na socialnih omrežjih članic mreže L’MIT.

Več informacij je na voljo na spletni strani ERYICE, tukaj.

 Vir: L'MIT


In reply to Jožica Gramc

Re: Evropski dan informiranja 2024

by Vida Svoljšak Rojko -
Spoštovani!

Prosim, da mi prenehate pošiljati obvestila, ker sem upokojena.

Lep pozdrav,

Vida Svoljšak Rojko<https://www.avast.com/sig-email?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=webmail>

Brez

virusov.www.avast.com

<https://www.avast.com/sig-email?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=webmail>

<#DAB4FAD8-2DD7-40BB-A1B8-4E2AA1F9FDF2>V V sre., 17. apr. 2024 ob 10:48 je oseba Jožica Gramc (via Skupnosti SIO) <