Ilešičevi dnevi 2023

Ilešičevi dnevi 2023

od Anton Polšak -
Število odgovorov: 0

Oddelek za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani bo 22. in 23. septembra 2023 v Ljubljani organiziral jubilejne 20. Ilešičeve dneve. Posvečeni bodo častitljivemu jubileju zaslužnega profesorja dr. Jurija Kunaverja, ki letos praznuje 90 let. Potekali bodo pod naslovom Podnebne spremembe in izzivi geografije.   

Kot znanstvena veda se geografija nahaja na stičišču družboslovja, naravoslovja in humanistike, kar  geografinje in geografe opolnomoči za celovito, vzročno-posledično in problemsko razmišljanje o našem planetu. Vzgojno in izobraževalno geografsko delo je osrednjega pomena za izzive, ki jih prinašajo globalne podnebne spremembe. In že smo pred velikim vprašanjem o položaju geografije v šoli in družbi doma in po svetu, ki mu želimo nameniti poglobljen razmislek.  

Učiteljice in učitelje geografije ter vse geografinje in geografe vabimo k aktivni udeležbi s predavanjem, posterjem ali delavnico. Avtorji izbranih predstavljenih prispevkov boste povabljeni k njihovi objavi v znanstveni reviji Dela in v reviji Geografija v šoli. Tudi če se dogodka ne nameravate udeležiti s prispevkom, vas vabimo, da si že sedaj rezervirate čas za udeležbo, strokovno druženje in živahne razprave. 

Vabilo za prijavo prispevkov z naslovom in kratkim povzetkom ter vse ostale informacije sledijo v kratkem. 

V imenu organizacijskega odbora 

Tatjana Resnik Planinc