Vabilo na on-line posvet o prostovoljstvu mladih v srednjih šolah

Vabilo na on-line posvet o prostovoljstvu mladih v srednjih šolah

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

Obveščamo vas, da bo  v četrtek 18. oktobra 2021, med 14.00 in 17.15 on-line posvet  na temo prostovoljstva v srednjih šolah, ki ga organizira Slovenska Filantropija.

Udeležbo na posvetu priporočajo vsem, ki jih zanima prostovoljstvo med mladimi, še posebej pa tistim, ki poudarjajo, da so današnji mladi drugačni in da jih prostovoljstvo ne zanima.

Na posvetu  Prostovoljstvo, solidarnost, aktivizem – kako lahko mladi prispevajo? bodo različni strokovnjaki, mentorji in mladi govorili o tem, kakšne so možnosti in priložnosti v prostovoljstvu za mlade, kaj počnejo, kaj potrebujejo in kako jih lahko pri tem podpiramo.

 Več o programu si lahko preberete  na povezavi: https://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/prostovoljstvo-v-vzgoji-in-izobrazevanju/prostovoljstvo-aktivizem-solidarnost

 kjer najdete tudi povezavo do prijavnice.

 V kolikor tudi na vaši šoli dobro razvijate in živite ideja solidarnosti in prostovoljstva,

 vabljeni da sodelujete v natečaju Junaki našega časa.

Razpis bo predvidoma objavljen v začetku prihodnjega leta.

 Informacije o tem natečaju iz preteklih let:

https://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/prostovoljstvo-v-vzgoji-in-izobrazevanju/abc-/junaki-nasega-casa

 KONTEKST:

Prostovoljstvo mladih je izjemna priložnost za izkustveno učenje solidarnosti, pa tudi za aktivno državljanstvo v praksi.

Izkušnje doma in v tujini kažejo, da prostovoljskega aktiviranja mladih ni modro prepuščati naključju, saj se sistemska podpora na tem področju močno obrestuje.

Prostovoljstvo namreč krepi imunski sistem in ščiti pred sebičnostjo in apatijo.

Prostovoljci so nosilci optimizma, so ljudje, ki se na podlagi vrednot in človečnosti odzovejo na potrebe v družbi, so upanje, da imamo kot družba in človeštvo potencial za bolj pravičen razvoj sveta.