Nacionalni teden prostovoljstva 2021

Nacionalni teden prostovoljstva 2021

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

Kdaj: 17. 5. do 23. 5. 2021

 Slovenska filantropija organizira 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

Na Veseli dan prostovoljstva, 20. 5. 2021, boste od prostovoljcev lahko prejeli časopis Skozinskoz filantrop, ki ga bodo med 10.00 in 17.00 delili po večjih krajih v Sloveniji.

 V njem lahko preberete prostovoljske zgodbe, spoznate izkušnje prostovoljcev in prostovoljk, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.

Več si lahko preberete tukaj.

Vir: Slovenska filantropija

Pedagoški izziv: Kar smo dobrega posejali tudi v obliki prostovoljskega dela  v času pouka na daljavo  bo krepilo imunski sistem vsake razredne skupnosti, šole, družine, ...  naše družbe še dolgo po tem.

Še posebej izpostavljamo vsakoletni razpis SF " Junaki našega časa". 

Kontekst: V arhivu iz spodnje povezave se nahajajo številne spodbudne zgodbe, ki nagovarjajo, sporočajo in vabijo k odzivanju. Pri tem je ključnega pomena udejanjanje idej in pobud v različnih oblikah in okoliščinah, med drugim tudi v okviru civilne družbe. Ob tem mladi razvijajo občutljivost za zaznavanje aktualnih problemov šole in družbenega okolja kot tudi učinke na življenje v različnih skupnostih.

https://www.prostovoljstvo.org/junaki-nasega-casa-2020

Vabimo vas k deljenju prostovoljskih  zgodb vaših dijakov v forumu v spletni učilnici in na naših prihodnjih srečanjih.