Forum novic

Aktualno: Podpora ZRSŠ pri izvajanju pouka na daljavo

Aktualno: Podpora ZRSŠ pri izvajanju pouka na daljavo

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

 Za načrtovanje in izvajanje pouka na daljavo smo na Zavodu RS za šolstvo pripravili okrožnico za osnovne šole, glasbene šole ter osnovne šole s prilagojenim programom ter okrožnico za srednje šole ter srednje glasbene šole z opomniki za načrtovanje dela.

V zadnjih mesecih preteklega šolskega leta smo vzgojno-izobraževalnim zavodom posredovali številna priporočila, ki si jih lahko ogledate na spletni strani Zavoda RS za šolstvo.

Na voljo so tudi krajši strnjeni posnetki izvedenih usposabljanj, s pomočjo katerih lahko strokovni delavci na hiter in enostaven način dobijo navdih ter zamisli za pripravo in izvedbo pouka na daljavo.

Več informacij o podpori ZRSŠ pri izvajanju pouka na daljavo na spodnji povezavi in v priponkah: Okrožnica Zavoda RS za šolstvo v zvezi s podporo pri izvajanju pouka na daljavo za srednje šole in srednje glasbene šole ter opomnik z vprašanji za načrtovanje dela.

https://www.zrss.si/objava/podpora-zrss-pri-izvajanju-pouka-na-daljavo

Tudi spletna  učilnica za predmet družboslovje  je prostor za izmenjave konkretnih rešitev pri pouku na daljavo. Z gradivi ponuja in osmišlja vsebine iz različnih perspektiv podprte z aktualnimi viri za raziskovanje in iskanje novih didaktičnih možnosti. 

Vabimo vas, da v poglavju Zbirka primerov učiteljev delite svoje primere dobre prakse.

V zbirki primerov so objavljeni predstavljeni primeri iz  letošnjega študijskega srečanja.


Držimo se priporočenih ukrepov in bodimo še naprej  optimistični tudi v novih okoliščinah.