ekipa ZN v sodelovanju s TED in drugimi partnerji je pripravila projekt ''Earth School'', kjer je vsak dan objavljen nov izobraževalni posnetek (nekateri so s podnapisi v slovenščini), povezan z Zemljo. Posnetki so večinoma družboslovni in problemsko zastavljeni. Mogoče bodo komu prišli prav kot popestritev ur v tem času ali pa kasneje. Poleg posnetkov so tudi naloge za utrjevanje in povezave do sorodnih tem. Povezava: https://ed.ted.com/earth-school (dostopano: 11. 5. 2020). Lepo vas pozdravljam, Borut Stojilković |
Hvala za link. Gotovo ga bom pogledala in kaj tudi uporabila. Sem pa že z dijaki imela temo o Rosi Parks. Sicer sem gradivo o njej dobila drugje.
Prosim; upam, da vam pride prav.
Odlično. Rosa Parks je pomembna zgodovinska osebnost v korakih k enakopravnosti. Mogoče ste o tem že pisali, če pa niste in bi bili pripravljeni vaše gradivo deliti z drugimi, pa ste toplo vabljeni.
Uspešno v nov teden,
Borut S.
Moji prvi uri sociologije na daljavo (dijaki poklicno tehničnega izobraževanja) sta bili namenjeni tudi Rosi Parks. Gradivo o njej sem dobila v knjigi Nike Kovač: Pogumne punce.
Pozdravljeni,
hvala za poslano datoteko. Zelo dobro ste z različnimi viri zastavili ti učni uri. Kljub temu, da se ta vsebina obravnava pri sociologiji, je izrazito medpredmetna, kar je cel smisel družboslovja.
Aktualizacija z zadnjimi vprašanji pri vsakem sklopu je odlična - sploh čisto zadnje vprašanje.
Verjamem, da bo to gradivo prišlo še marsikomu prav.
Vse dobro,
Borut S.
Aktualizacija z zadnjimi vprašanji pri vsakem sklopu je odlična - sploh čisto zadnje vprašanje.
Verjamem, da bo to gradivo prišlo še marsikomu prav.
Vse dobro,
Borut S.