Lepo pozdravljeni,
na svetovni dan učiteljev 2019 sem se vključila v program usposabljanja Naučimo učitelje, kako poučevati in uriti razmišljanje – jasno in osredotočeno, kreativno in konstruktivno, tolerantno in timsko, ki ga vodi mag. Nastja Mulej. PNZ je orodje CoRT-a 1 po de Bonu. Pri tem usmerjamo svoje zaznave poučevanja na daljavo (tudi pri družboslovju) v eno, drugo, tretjo smer zaporedoma in paralelno razmišljamo. Dijaki so vsa orodja CoRT-a 1 vzeli za svoja in napredovali v razmišljanju. Meni osebno so orodja, ki jih spoznavam na tem izobraževanju, pomagala pri poučevanju, tudi na daljavo, in v osebnem življenju.
Predstavljam primer PNZ-ja za poučevanje na daljavo.
Pozitivno: |
Negativno |
Zanimivo |
+ Delam od doma. + Ni vožnje. + Prijazen prostor. + Delo si razporedim. + Vsakega dijaka in dijakinjo dejansko FS. + Dijakom lahko posredujem zanimiva e-gradiva, ki jih izdelam sama ali jih med drugim najdem tudi v spletni učilnici za družboslovje v SIO. + Dijakom se lahko približam na različne načine. + Več časa za najbližje in sprostitev. |
- Ne srečujem se s sodelavci. - Z dijaki nimam očesnega stika. - Časovna ločenost. - Nekaj dijakov se ne odziva, ki so prej bili vzorni. - Pekoče oči. - Negotovost. - Individualizem. |
:) Kako blizu je nekaterim dijakom pouk družboslovja na daljavo. :) Dijaki so dovzetni za različne načine komunikacije. :) Zelo so hvaležni za povratne informacije. :) Po zasluženi pohvali, postanejo dijaki spoštljivejši in odgovornejši. :) Zelo hitro sem osvojila zanimivejše poti podajanja snovi. :) Koliko brezplačnih aplikacij, povezav obstaja. :) Enostavnost je res vrednota. |
Namig - naredite PNZ prvomajskih praznikov 2020. Čas: 3 x 3 min.
Želim vam doživete in kreativne praznične dni.
Romana