Prospekt domačega kraja

Prospekt domačega kraja

od Mirsad Skorupan -
Število odgovorov: 2

Posredujem.

Spoštovani.

Učitelje osnovnih in srednjih šol prijazno vabimo, da se z učenci in dijaki lotijo oblikovanja prospekta domačega kraja. Gre za tradicionalno dejavnost, ki jo pripravljajo Društvo učiteljev geografije Slovenije, primorski likovniki in šoli Komen in Dutovlje.
Razpis je na povezavi http://dugs.splet.arnes.si/files/2019/12/01-razpis_geo_natecaja_2020-1.pdf

Izdelke je treba oddati do 10. junija 2020, prireditev bo jeseni v Štanjelu.

Za pripravljalni odbor: Igor Lipovšek

V odgovor na Mirsad Skorupan

Zadeva: Prospekt domačega kraja

od Igor Lipovšek st. -

Spoštovani, zaradi koronske krize natečaj Ustvarjalna geografska predstavitev mojega kraja še vedno poteka.

Organizatorji pričakujemo, da ga bomo lahko zaključili do konca marca 2021. Geografski natečaj poteka vzporedno z likovnim, ki pa poleg oddaje izdelkov učence v živo, na kraju samem usposablja za likovno dejavnost - prostorska postavitev oz. instalacija.

Če bodo učenci ali dijaki predstavitev pripravljali samostojno, na daljavo, si lahko zglede najdejo v katalogih prejšnjih srečanj. V njem je tudi povzetek zanimivega predavanje o pojmovnih mrežah - mag. Lea Nemec.

Veselo praznovanje in sreče ter zdravja v letu 2021 vam želijo organizatorji bienala - OŠ Komen, OŠ Dutovlje, DLPP in DUGS

V odgovor na Igor Lipovšek st.

Obvestilo o poteku 9. mednarodnega bienala otroškega prostorskega oblikovanja in 6. ustvarjalne geografske predstavitve mojega kraja Po Fabianijevih poteh.

od Igor Lipovšek st. -
Spoštovani.
Kljub napovedim, da bomo dogodek zaključili do marca, nam to ne bo uspelo. Koronavirus ne popušča, šole so zaprte. Zaradi neugodne epidemiološke slike smo se organizatorji odločili, da še enkrat prestavimo rok za oddajo izdelkov, tokrat na konec šolskega leta.
10. junija 2021 naj bodo likovni in geografski izdelki oddani. Takoj zatem bo komisija pregledala prispele predstavitve. Vsa dela, ki ste jih že poslali, bodo vključena pri izboru del. Torej: dobrodošlo je tisto, kar ste že pripravili in tisto, kar še boste.
Zaključek projekta in podelitev nagrad predvidevamo v oktobru 2021.
Organizacijski odbor