Splošna klepetalnica, v kateri mora vsak udeleženec pustiti sled - SKUPINA PESNICA

UPORABNA GEOGRAFIJA - spletne aplikacije

UPORABNA GEOGRAFIJA - spletne aplikacije

by Tina Seibert -
Number of replies: 3

Pozdravljeni,

danes (8.5.2019) sem uporabila spletno aplikacijo Lokalne zanimivosti in znamenitosti za nedomačine. V Žalcu sem fotografirala 5 kulturnih znamenitosti ter fotografije z opisi dodala na skupno karto. Zanimiva zadeva ;) Je pa res, da sem se od prve do zadnje točke učila in na koncu naučila, tako vidim, da je lokacija prvih dveh zanimivosti zgrešena. Jih je možno odstraniti in na novo pripeti?

Pa še eno vprašanje imam. Na zemljevidu mi odpira opise, fotografije pa ne. Ne samo teh znamenitosti, ki sem jih dodala sama temveč vseh. Verjetno se še ne znam "it" ???

Hvala. Lep pozdrav

In reply to Tina Seibert

Odg: UPORABNA GEOGRAFIJA - spletne aplikacije

by Leonida Babič -

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem najprej fotografirala lokalne znamenitosti v okolici naše šole (OŠ Starše) in nato opise in fotografije doma vnesla v karto. Karto sem si toliko povečala, da sem lahko, ker so točke zelo blizu, res natančno locirala znamenitosti.

Imam pa isto težavo, vidim le opis znamenitosti, ne prikaže pa mi dodanih fotografij.

Zanima me še, če je prispevek, ki sem ga oddala v odložišče, ustrezen.

So pa aplikacije odlične in zelo uporabne pri delu z učenci. Z njimi bomo lahko dodatno popestrili pouk.

Lep pozdrav, Leonida


In reply to Leonida Babič

Odg: UPORABNA GEOGRAFIJA - spletne aplikacije

by Tatjana Kikec -

Pozdravljeni,

predlagam, da si vaše vnose v aplikacijo pogledate na naslovu: https://uni-lj.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/8a0656a724054ca29cff2e1aa8421eb0, je videti bolj pregledno.

Če je potrebno kak vnos v aplikacijo popraviti (npr. napačna izbira znamenitosti ipd.), premakniti (večja napaka pri lociranju) ali odstraniti (neprimerna/napačna vsebina), to prosim sporočite in bomo uredili. Najboljše, da mi pišete kar na mail tatjana.kikec@gmail.com ali na mail skrbnika spletišča uporabna.geografija@guest.arnes.si, ter dopišete za katere vnose točno gre, njihovo točno lokacijo (najboljše, da pripnete zaslonsko sliko zemljevida z vidnimi vnosi) ter kaj je potrebno popraviti. Pri napačni lokaciji prosim na zaslonski sliki točno označite pravilno lokacijo, lahko pa vnos tudi pobrišemo in ga ponovno vnesete.

Lep pozdrav,

Tatjana Kikec

In reply to Tatjana Kikec

Odg: UPORABNA GEOGRAFIJA - spletne aplikacije

by Branka Roškar -

Pozdravljeni, tudi sama sem z učenci uporabila aplikacijo Krajevne znamenitosti. Učenci so bili zelo navdušeni. Bilo jim je zelo zanimivo, je pa res, da smo na začetku precej časa porabili za nastavitve na njihovih telefonih... Sicer pa se je aplikacija izkazala za zelo zanimivo - fotografirali smo zanimivosti v okolici OŠ Radlje ob Dravi.