Vse o seminarju - vprašanja in odgovori

Geografija in podjetnost

Geografija in podjetnost

od Lydia Lavrač Dostal -
Število odgovorov: 2

Kolegice, kolegi,

v naslednjem šolskem letu naj bi na naši šoli tudi geografi imeli učno uro v okviru projekta Podjetnost v gimnaziji. Sem brskala po učnem načrtu .... Kako je na vaših šolah?

Prijeten sončen dan,

Lidija

V odgovor na Lydia Lavrač Dostal

Odg: Geografija in podjetnost

od Igor Lipovšek st. -

Težko bom več povedal kot bi kolegi iz šol.

V učnem načrtu je podjetnost omenjena štirikrat. Če bi še poučeval, bi načelne zapise iz učnega načrta poskušal uresničevati praktično:

- na geografsko-vsebinski ravni: kako uporabiti nek del pokrajine ali revitalizirati območje nekdanje industrije (Univerzale) ali smaospraševanje, če je bilo območje Toka in Heliosa smiselno preoblikovano v stanovanjsko sosesko ali kritiko projekta KB - Zelena os med Kamniškimi planinami in Savo

- na ravni pouka - kako gospodarno uporabiti čas, materialne vire za učinkovito učenje; kako združiti družinski izlet in učenje geografije; za katero potovanje porabiti 1000 evrov denarja; kateri geografsko zaznamovani spominek prodajati na šolski tržnici (ali maturantskem srečelovu)... 

V odgovor na Igor Lipovšek st.

Odg: Geografija in podjetnost

od Anton Polšak -

Da. vse je res. Podjetno je uporabiti geografsko znanje v praksi in še bolje pri tem predlagati praktično rešitev. Več kot to geografija mlademu človeku ne moe dati.