Seminar na domu

Seminar na domu

od Mirsad Skorupan -
Število odgovorov: 2

Zadnje opozorilo za prijavo seminarja v sistem Katis.


OSEMDELNA VIDEOKONFERENCA ZA OPORO POUKU GEOGRAFIJE.
Seminar je popolna novost, saj gre za osem večernih usposabljanj, ki jih boste opravili od doma, ob računalniku, lahko že v pižami. Lansko leto sta komisija za e-geografijo in DUGS tovrstno izobraževalno obliko preverila in je delovala. Na sporedu bo 8 tem:  Uporabnost Google Zemlja pri pouku geografije, Določanje rastlin in njihove pokrajinske vloge, Izdelava zemljevidov in njihova raba, Terensko delo, Geografski učni film, Ključ za določanje prsti, Stari zemljevidi za interpretiranje današnje pokrajine, Tviter kot spletno in papirno učno sredstvo. Prva bo 29. septembra (četrtek) ob 20.00 na sporedu dr. Tatjana Kikec z 20-minutnim predavanjem Uporabnost spletnega orodja Google Zemlja pri pouku geografije. Po predavanju bo časa še 20 minut za razpravo ali vprašanja predavateljici/u. Prosimo, da se prijavite v sistem Katis do 15. septembra, saj je seminar potrdilo ministrstvo. Če nas bo prijavljenih več kot 28, bo cena okoli 8 evrov.V odgovor na Mirsad Skorupan

Geografija na domu

od Rektor Sungus -
V odgovor na Rektor Sungus

Mafijski vikend za dijake 27.-29. januar 2017 v Ljubljani

od Igor Lipovšek st. -

V študijskem letu 2016/17 bomo na Fakulteti za matematiko in fiziko prvič izvedli Mafijski vikend, zimsko šolo za dijake gimnazij in srednjih šol. Z njo želimo dijakom približati svet matematike in fizike in jim omogočiti, da se spoznajo z našimi študenti, asistenti in profesorji.

Zimska šola bo potekala med 27. in 29. januarjem. Kotizacija, v katero so vključeni štirje obroki in vse dejavnosti, znaša 20 evrov. Prenočišče in/ali prevoz si organizira vsak dijak sam.
Več informacij lahko najdete na spletni strani http://www.fmf.uni-lj.si/si/obvestila/41538/.
Verjamemo, da imate v krogu družine ali prijateljev dijake in dijakinje, ki jih veselita matematika oziroma fizika. Vljudno bi vas prosili, da jim posredujete to sporočilo.

Lep pozdrav, Matjaž Konvalinka