Nujne novice za vse

Nocoj - geografska učna večernica

V četrtek ob osmih, ko se začne pomlad, bomo z videovečernico zaključili zimsko študijskih srečanje

by Igor Lipovšek st. -
Number of replies: 0

Spoštovane kolegice in kolegi.

Dva meseca smo imeli časa, da se pogovorimo o nekaterih temah, ki so nas žulile ali nas še žulijo. Razprava je bila zlasti plodna o spremembah Pravilnika o preverjanju in ocenjevanju znanja, tekmovanju iz znanja geografije, možnosti rabe analize PSPN (SWOT) , raba virov in najbolj množično UČNI NAČRT* (glejte P.S.).

Pedagoški svetovalci se v vmesnem času nismo vtikali, saj po navadi naši forumski vpisi delujejo kot slana na mlado cvetje. Kdor bi rad še kaj zapisal, je dobrodošlo povabljen. Kdor ima v četrtek čas, pa naj se oglasi v videovečernici - 21. marca ob 20. uri . Ob 19.58 se priklopite z računalnikom, tablico ali pametnim telefonom na povezavo https://vox.arnes.si/zrss_si-geografija

Nekateri sprašujete, če se morate pokazati v podobi, prek kamere. In da vas to zadržuje, da še niste prišli pokukat. Nikomur se ni treba razkriti s sliko. Lahko se prijavite tudi s psevdonimom ali neprepoznavno kodo. Nobenega vašega digitalnega, telesnega ali značajskega atributa vam ni treba razkriti. Lahko se prijavite in že naslednji trenutek odidete.
V uvodu bomo predstavili povzetke iz spletne razprave 2. študijskega srečanja, potem pa bosta  ustna,  tipkana in tapana beseda vaša.

P.S.
1. Zadnja večernica v tem šolskem letu bo 18. aprila. Amerikanec, geograf, Fulbrightov štipendist na gostovanju v Sloveniji, Jedd Sankar-Gorton, Slovenec po rodu, bo predstavil ameriško geografijo.
2. Iz evropskih skladov lahko naredimo spomladanski seminar. Geografi smo se odločili za enega v Mariboru (25. aprila) in enega v Ljubljani (24. aprila). 4 ure popoldne med 14.30 in 18.00 in potem še 4 ure v tejle spletni učilnici. Osrednja tema: spreminjanje učnih načrtov* in njihova raba za ustvarjalni in učinkovit pouk. Več prihodnjič.