Forum novic

Učna večernica danes ob 20.00

Učna večernica danes ob 20.00

od Igor Lipovšek st. -
Število odgovorov: 4

Pridružite se nam na geografskem pomladnem večeru.

Tokrat nam bo  dr. Sarah Halvorson, University of Montana/Univerza Montana, ZDA predstavila: Geografijo v šolskem sistemu ZDA (primer dobre prakse).Dr. Sarah Halvoroson je geografinja, Fulbrightova štipendistka na delu v Sloveniji. Seznanili se bomo kdaj, kako in koliko v ZDA obravnavajo geografske vsebine.

V torek, 22.3.2016 ob 20.00. Čas trajanja 30 min + nekaj minut za vprašanja.

Med 19:50 in 19:56 kliknite na spodnjo povezavo in gospod Skorupan vas bo prijazno spustil v učilnico.

Kraj srečanja: https://vox.arnes.si/guest_arnes_si-geo-predstava/

V odgovor na Igor Lipovšek st.

Učna večernica v četrtek ob 20.00

od Igor Lipovšek st. -

V četrtek, 23. marca ob 20.00 vas DUGS vabi na klepet o šolskih kamninskih zbirkah.

Za kratek uvod v pogovor smo poprosili Petro Madronič z OŠ Koseze, do besede pa boste lahko prišli vsi, ki se boste minuto pred osmo povezali na https://vox.arnes.si/zrss_si-geografija . Klepetu se bo pridružila tudi  dr. Petra Žvab Rožič z  Oddelka za geologijo ljubljanske univerze.

Tudi če malce zamudite, ni težava, ker je vstop v videokonferenčno okolje za ostale udeležence neslišen in neviden.

 ----------- Pripisa----

Za kratek uvod si lahko pogledate http://sio.si/2017/03/19/7-kocenov-pohod-na-ponikvi/ in  http://sio.si/2017/03/21/litosfera-razstava-na-univerzi-ljubljana/ 

---

Še 4 kandidate potrebujemo, da bomo lahko v Celju 21. 4. 2016 organizirali enodnevni  seminar  KAKO  S TERENSKIM DELOM DOSEGATI MINIMALNE STANDARDE CILJEV UN O VODI. Prijaviti se morate v sistemu Katis.  https://lim3.mss.edus.si/Katis/Uvodna.aspx Če imate težave in sitnosti s prijavo, pa odgovorite na to pošto.


V odgovor na Igor Lipovšek st.

Večernica o učnih načrtih v četrtek ob 20.00

od Igor Lipovšek st. -

Spoštovane kolegice in kolegi.

V četrtek, 21. decembra 2017 Vas vabimo na geografsko večernico o učnih načrtih.

Kolegice z ljubljanske in mariborske univerze so poleti pripravile anketo o tem, kako smo učitelji geografije zadovoljni z učnim načrtom. Tisti, ki smo bili navzoči na zborovanju, smo poročilo že slišali. V četrtkovem večeru ga bo v 10-15 minutah predstavila dr. Eva Konečnik Kotnik. V naslednjih desetih minutah pa bo kolega …. (zaradi moje zamude še nimam uradne potrditve) predstavil svoj pogled na to, kako bi bilo treba učni načrt posodobiti.

Dobimo se ob 19.58 na videokonferenčni  povezavi https://vox.arnes.si/zrss_si-geografija  . Za dejavno vključitev potrebujete samo omrežno povezavo in računalnik/mobilno napravo. Če nas bo veliko, boste spraševali pisno; če nas bo malo, boste lahko tudi kaj povedali.

Vabljeni.

V odgovor na Igor Lipovšek st.

Videovečernica o spletnih kvizih drevi ob 20.00

od Igor Lipovšek st. -

Spoštovane kolegice in kolegi.

20. decembra vas vabimo, da se z računalnikom, tablico ali pametnim telefonom ob 19.58 videokonferenčno vključite na povezavo https://vox.arnes.si/zrss_si-geografija in vklopite zvočnike.

Kolega Zoran Habot bo predstavil spletne kvize.

Na https://quizizz.com/admin/quiz/5c0eb53f15ce5c001a1d2e30 se enostavno naredi kviz na spletu v slovenskem jeziku. Ne potrebujemo več Turning pointa in plačljivih kvizov. Gre za https://quizizz.com, kjer lahko preprosto rešujemo različne kvize drugim ali pa si sestavimo svoj kviz za preverjanje znanja. Zakaj je zanimiv? Ker lahko učenci dostopajo do kviza preko računalnika ali še bolje preko telefona.

Potem pa še malo o uporabi QR-kode (kure) in spletne učinice pri geografiji. To je bilo razvito v razvojni nalogi Razvijanje in preizkušanje sodobnih organizacijskih in didaktičnih pristopov za delo z nadarjenimi v OŠ in SŠ: Terensko delo na internetu?  Znotraj teme bi se dotaknil googlove spletne učinince. Le ta  omogoča učiteljem, da prihranijo čas, organizirajo svoja predavanja in izboljšajo komunikacijo. Učilnica je novo orodje v storitvi Google Apps for Education, ki omogoča učiteljem hitro ustvarjanje in organiziranje nalog, učinkovito posredovanje povratnih informacij in preprosto komunikacijo s svojimi študenti. Učilnica omogoča učencem, da organizirajo svoje naloge v storitvi Google Drive, jih dokončajo in oddajo ter komunicirajo neposredno s svojimi učitelji in sošolci. Učilnica združuje Google Dokumente, Drive in Gmail, kar omogoča učiteljem, da ustvarijo in zberejo naloge brez papirja. Učitelji lahko hitro vidijo, kdo je dokončal nalogo oz. je ni dokončal, ter neposredno posredujejo sprotne povratne informacije. Učitelji lahko ustvarijo obvestila, zastavijo vprašanja in sproti komunicirajo z učenci.

Smo vas prepričali? Vsaj pol pogleda in pol poslušanja se vam za pol ure splača nameniti. Mogoče vam bo olajšalo in poenostavilo pouk in ga naredilo bolj učinkovitega in zanimivega.

Hvala Mateju Matkoviču, ker je letošnji led večernic prebil prejšnji mesec.

Vsem skupaj pa želimo, če se na večernici ne vidimo, prijeten božič, praznujoč dan samostojnosti in enotnosti ter srečno novo leto.

V odgovor na Igor Lipovšek st.

Po potrebi pridemo v četrtek ob 20.00 tudi na dom - videovečernica o portalu UPORABNA GEOGRAFIJA

od Igor Lipovšek st. -

Ko pride usposabljanje k vam na dom....

Spoštovani kolegice in kolegi.

Vabljeni v četrtek, 17. januarja ob 20. uri na polurno večernico o portalu UPORABNA GEOGRAFIJA.  Kaj ponuja, komu in čemu je namenjen? Kdo ga je ustvarjal, kdo stoji za njim? Kako lahko učitelju pomaga pri pouku in kako bodo učenci in dijaki bolje in več znali?

Ob 19.59 se priklopite z računalnikom, tablico ali pametnim telefonom na https://vox.arnes.si/zrss_si-geografija

Nekaj besed o portalu lahko najdete v novicah SIO.

Vključili se bomo tudi tvitno s ključnikom #UporabnaGeo

Prijazno vabljeni.