SIMPOZIJ: Geografski informacijski sistemi v Sloveniji - 27.9.2016

SIMPOZIJ: Geografski informacijski sistemi v Sloveniji - 27.9.2016

od Igor Lipovšek st. -
Število odgovorov: 0

Kolegice in kolegi. Pri pouku zanesljivo uporabljate GIS. Pa se mnogi tega niti ne zavedamo.

Nekateri pa z GIS-om počnete tudi kaj več. Ne le ilustrirate, ponazarjate, opirate, podpirate, delate zanimiv pouk. Nekateri tudi učence in dijake dejavno usmerjate, da si z GIS-om pomagajo razumeti geografske procese, jih interpretirajo, dokazujejo in predstavljajo raziskani primer. Za takšne bo kot nalašč tole obvestilo Roka Cigliča, saj če smo geografi na šolah najbolj poklicani in posvečeni za poučevanje kartografsko-orientacijske pismenosti, sedaj postajamo zadolženi tudi za GIS-no pismenost, ki postaja tako vsakdanja in nujna kot zrak, pisava, odštevanje in seštevanje.

Tudi v letu 2016 bo Geografski inštitut ZRC SAZU v sodelovanju s Filozofsko fakulteto, Zvezo geografov Slovenije in Zvezo geodetov Slovenije organiziral simpozij Geografski informacijski sistemi v Sloveniji.

Prihajajoči bo že 13. po vrsti, organiziran pa bo v torek, 27. 9. 2016, v Ljubljani. Zbiranje prispevkov za objavo v monografiji, ki bo izšla ob simpoziju, se zaključi 1. 2. 2016.

Več informacij najdete na spletni strani:  http://giss.zrc-sazu.si .

Hvaležni bomo, če boste sporočilo posredovali tudi morebitnim zainteresiranim.

Lep pozdrav v imenu organizacijskega odbora!

P.S. Poudaril sem prijavni rok za oddajo prispevkov, da bi koga omehčal, da napiše šolsko izkušnjo in jo predstavi. Organizatorji so namreč v več točkah za tematiko izpostavili tudi šolsko prakso. Hočem reči, da nas geografov-učiteljev niso pozabili. Zato bi bilo dobro, da tudi mi ne pozabimo nanje.