Unescova konferenca o izobraževanju na daljavo

Unescova konferenca o izobraževanju na daljavo

od Igor Lipovšek st. -
Število odgovorov: 1

V Ljubljani se zaključuje konferenca o izobraževalnem medmrežju. Odprla sta jo slovenski in hrvaški minister za šolstvo, danes pa sodelujejo tudi rektorji slovenskih univerz. Slovenski organizatorji so povedali, da se konferenca preveč usmerja v visokošolske vode, saj je treba razmišljati tudi o mlajših; učencih in dijakih.

Novica o prvem dnevu je na portalu SIO.
Na tviterju pa  #ioe2013

V odgovor na Igor Lipovšek st.

Geomediji

od Igor Lipovšek st. -
Kot bi nas slišal oz. vedel, kaj so bili trendovski poudarki Unescove konference (Geopodatki, Geomediji, Podatkovne znanosti), je prišlo po Geolisti obvestilo:

Pozdravljeni,

Izšla je prosto dostopna "knjižica" (le v elektronski obliki) s primeri rabe geomedijev pri pouku geografije in sorodnih predmetov v Evropi. Gre za plod sodelovanja v okviru projekta digital-earth.eu. Primer iz Slovenije "My Special Place: Ljubljana" - temelji na sodelovanju med študenti geografije in skupino umetnic iz Ljubljane - je bil urednikoma tako všeč, da sta ga postavila na prvo mesto ;) "Case study" temelji na študentskem projektu, ki je bil sicer pred nekaj leti izveden v okviru obveznosti pri enem od metodoloških predmetov na dodiplomskem študiju.

Povezava na več informacij in na knjižico v pdf zapisu je na spletni strani Oddelka za geografijo FF UL:

http://geo.ff.uni-lj.si/zanimivosti/mednarodno-sodelovanje-international-cooperation/drugo-mednarodno-sodelovanje-oddelka--1

 Marko Krevs