Geodrevo po angleško

Geodrevo po angleško

Anja Dizdarević írta időpontban
Válaszok szám: 0

Pred izvedbo učne ure z učenci sem preverila pogostost uporabe angleških črk in nato na osnovi tega zamenjala/dodala nekatere črke v geodrevesu. Uro sem izvedla z učenci 4. razreda. Na začetku ure sem učencem razložila, da bodo s pomočjo posebnega abecednega drevesa in navodil razvozlali besedno uganko. Za rešitev le-te pa morajo dobro poznati angleška poimenovanja za strani neba kot tudi izgovorjavo posameznih angleških črk. Na tablo sem projicirala kompas nakar so učenci dopolnili-le tega z zapisom angleških poimenovanj za strani neba. Sledila je igra, kjer so se učenci premikali s kazalcem po listu papirja in gibali v prostoru. Najprej sem dajala navodila jaz, nato učenci.  Sledila je ponovitev izgovorjave angleške abecede in posameznih angleških črk. Razložila sem potek dela v dvojicah. Učenci so se razdelili v dvojice. En učenec v paru je dobil učni list z geodrevesom in drugi navodila. Pri prvi uganki sem učencem na tabli pustila kompas, da jim bo v pomoč. Pri naslednjih ugankah tega niso imeli. Učenci so na začetku imeli nekaj težav pri poimenovanju strani neba v angleščini, kot tudi pri izgovorjavi nekaterih angleških črk. Druga igra je potekala že bolj tekoče. Kljub težavam, so učenci izrazili željo, da bi se še zaigrali tretjo igro. Pri tretji igri so zamenjali dvojice.  Dve učenki sta izrazili željo, da bi sami sestavili navodila. To sem jim tudi omogočila. Na koncu so tako učenci reševali njuno uganko. Naslednjič bomo to dejavnost izvedli na igrišču ali v avli šole.

Geodrevo po angleško.jpg csatolmány