Lov na skriti zaklad OŠ Rače

Lov na skriti zaklad OŠ Rače

by Sabina Hovnik -
Number of replies: 0

Pozdravljeni!

V času Slovenskega tradicionalnega zajtrka smo na OŠ Rače za učence 2. b razreda izvedli dejavnost Lov na skriti zaklad, ki je potekala na šolskem hodniku. Učence sem najprej motivirala tako, da sem tik preden so začeli pripravljati pogrinjek, prišla v razred in jim odnesla jabolka, ob tem pa jim povedala, da jih bodo nujno potrebovali za pogrinjek. Dobili jih bodo šele, ko bodo uspešno rešili vse naloge. 

Visoko motivirani so se po skupinah podali na lov za skritimi nalogami, ki jih je pripravil gospod Demšar, jaz pa sem jih zjutraj razporedila in skrila na različne točke v šoli. Naloge so bile oblikovane tako, da so spodbujale logično razmišljanje, sodelovanje in veselje do raziskovanja, kar je učencem omogočilo zabavno in poučno izkušnjo. 

Po uspešno opravljenih izzivih so učenci našli nagrado – sveža jabolka. Ta so jim služila kot ključen del pri pripravi pogrinjka za Slovenski tradicionalni zajtrk. 

Evalvacija: 

Dejavnost Lov na skriti zaklad se je izkazala za uspešno in učinkovito. Uvodna motivacija, ko sem pred učenci odnesla jabolka in jih postavila pred izziv reševanja nalog, je pritegnila njihovo pozornost in radovednost. Naloge so spodbujale sodelovanje, logično razmišljanje in gibanje, kar je učence navdušilo. Nagrada – jabolka – je smiselno povezovala igro z nadaljnjo pripravo pogrinjka za Slovenski tradicionalni zajtrk ter poudarila pomen zdrave, lokalne prehrane.

Učenci so dejavnost sprejeli z velikim navdušenjem in uspešno sodelovali pri reševanju nalog. Aktivnost je bila poučna, razgibana in zanimiva, hkrati pa je dosegla zastavljene cilje. Za prihodnje bi jo lahko nadgradili z dodatnimi vsebinami, vendar je že v tej obliki zelo dobro izpolnila svojo nalogo.

lOV NA SKRITI ZAKLAD