Pozdravljeni.
Pri nas v vrtcu Pikapolonica v najstarejši skupini 5-6 let smo se že nekaj igrali in "računalniško" razmišljali.
Za začetek sem otrokom na tla nalepila veliko mrežo. Na vse 4 stene v igralnici sem nalepila barvne kroge in sicer:
- ZELENA (spredaj)
- RUMENA (desno)
- MODRA (levo)
- RDEČA (zadaj)
Otrokom sem povedala kaj pomenijo te barve in jim v mrežo označila kje je začetek. Najprej sva z mojo pomočnico pokazali kako igra poteka.
Torej ena se je postavila na začetek, druga pa je dajala navodila. V mrežo pa sem postavila bobra Jakca, ki pa je letošnje vrtčevsko leto naša MASKOTA. Vzgojiteljica je morala z navodili pripeljati drugo vzgojiteljico do bobra. Nato so se v tem še preizkusili vsi otroci. Bili so zelo navdušeni in komaj čakali da pridejo na vrsto.
Moram povedati, da so me otroci zelo pozitivno presenetili, takoj se vedeli kaj želim od njih in vsi pripeljali svoje prijatelje do bobra.

Druga aktivnost pa je bila kot UVOD v nov tematski sklop.
Otrokom se po parih pripravila "šifre" (barvne kroge na listu). Eden od para je bral barvo, drugi se je premikal po mreži. Pravilna izvedba jih je pripeljala do cilja (listka). Na listu je bila številka. S to številko so odšli do mize, kjer so bile oštevilčene kuverte. Ko je našel pravo številko je odšel do blazine, kjer so čakali še ostali otroci. Ko so prišli vsi otroci na vrsto torej, ko je mreža bila brez listkov so otroci pogledali kaj je v kuvertah. Vsak je imel en del sličice. Skupaj so nato sestavili sliko. Bil je motor (kros). In to je tudi naša nova tema: Jakec motorist.

Zapisala dipl. vzg. Karmen Ferčec