Pozdravljeni, sem vzgojiteljica v oddelku otrok starih 4 – 6 let in smo v letošnjem letu prvič vstopili v projekt inovativna pedagogika 5.0. Hvala za poslane naloge in ideje. Kljub temu sem mnenja, da moramo začeti na začetku. Naša prva naloga oziroma cilji, ki jih bomo usvajali bodo: Razvijanje orientacije. In sicer razvijanje orientacije v prostoru, na telesu in na ploskvi.
Pričeli bomo z dejavnostmi za razvijanje orientacije v prostoru in tudi mi bomo iskali skriti zaklad. Imamo velik vrtec, ki je povezan s še večjo šolo, kar pomeni veliko hodnikov, stopnišč in » labirintov«.
Po napisanih navodilih, ki jim jih bom sproti brala, bodo otroci hodili po prostorih ( hodnikih, stopniščih) vrtca in šole, pri tem bodo usvajali pojme naprej, levo, desno, … med potjo jih bodo čakale razne postaje in naloge ter nadaljnja navodila, končni cilj pa bo prihod v šolsko knjižnico, kjer si bodo izposodili knjigo.
To bodo naši začetki. Orientacija v prostoru (naprej, nazaj, levo, desno).
Morda se sliši preveč lahko ampak menim da je predpogoj za nadaljnje igre ravno obvladovanje prostora ozirom pojmov naprej, nazaj, levo in desno.
Simona Rangus