PREDŠOLSKI OTROCI

PREDŠOLSKI OTROCI

par Simona Rangus,
Nombre de réponses : 1

Pozdravljeni, sem vzgojiteljica v oddelku otrok starih 4 – 6 let in smo v letošnjem letu prvič vstopili v projekt inovativna pedagogika 5.0. Hvala za poslane naloge in ideje. Kljub temu sem mnenja, da moramo začeti na začetku. Naša prva naloga oziroma cilji, ki jih bomo usvajali bodo: Razvijanje orientacije. In sicer razvijanje orientacije v prostoru, na telesu in na ploskvi.

Pričeli bomo z dejavnostmi za razvijanje orientacije v prostoru in tudi mi bomo iskali skriti zaklad. Imamo velik vrtec, ki je povezan s še večjo šolo, kar pomeni veliko hodnikov, stopnišč in » labirintov«.

Po napisanih navodilih, ki jim jih bom sproti brala, bodo otroci hodili po prostorih ( hodnikih, stopniščih) vrtca in šole, pri tem bodo usvajali pojme naprej, levo, desno, … med potjo jih bodo čakale razne postaje in naloge ter nadaljnja navodila, končni cilj pa bo prihod v šolsko knjižnico, kjer si bodo izposodili knjigo.

To bodo naši začetki. Orientacija v prostoru (naprej, nazaj, levo, desno).

Morda se sliši preveč lahko ampak menim da je predpogoj za nadaljnje igre ravno obvladovanje prostora ozirom pojmov naprej, nazaj, levo in desno.

Simona Rangus

En réponse à Simona Rangus

Re: PREDŠOLSKI OTROCI

par Simona Rangus,
V mesecu oktobru in novembru smo v oddelku nadaljevali z dejavnostmi, povezanimi s projektom. V sredino igralnice sem nalepila mrežo 5 x 5 kvadratov. Skupaj z otroki smo šteli vrstice, stolpce in kvadratke. Mreža je postala del njihove igre – uporabljali so jo kot parkirišče, prostore v hiši in po njej prosto skakali iz kvadrata v kvadrat. Tako so se otroci postopoma navadili na mrežo, ki je postala sestavni del igralnice.
Sledile so dejavnosti z robotom mTiny:
Robotu sem pritrdila flomaster, otroci pa so ga z upravljalnikom vodili po večjem formatu papirja. Pri tem je robot risal sled. Dejavnost je bila zelo zanimiva, otroci pa so hitro osvojili delo z upravljalnikom.
Nato smo izvedli dejavnosti, kjer so otroci z upravljalnikom vodili robota po mreži do željenega cilja.
Dejavnosti so bile poučne in zabavne, hkrati pa so spodbujale raziskovanje ter razvijanje novih spretnosti pri otrocih.
Nadaljevali bomo z dejavnostmi v mreži - ko se bodo otroci v vlogi robota, po navodlih gibali po mreži.