Koristen namig: VABILO

Koristen namig: VABILO

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

KONTEKST: didaktični izzivi pri predmetu družboslovje/ uporabni viri/ pomembne povezave:

iz SOD-GEO foruma novic:

Na webinar vabimo učitelje vseh predmetnih področij. Potekal bo v sredo, 7. februarja 2024, z začetkom ob 17. uri. Vodila ga bosta dr. Blaž Repe in dr. Tatjana Kikec.

Povezava do webinarja: https://arnes-si.zoom.us/j/95597494264
Vabljeni na webinar z naslovom »Kaj nam ponuja prenovljena Uporabna geografija?«, kjer vam bomo predstavili prenovljeno spletišče uporabna.geografija.si. Posodobili smo obstoječe vsebine in dodali nekaj novih.

Seznanili vas bomo s tematskimi mobilnimi aplikacijami, ki bodo ob geografih nagovorile tudi učitelje naravoslovja, kemije, biologije in drugih predmetov.

 Trenutno jih je na voljo 16, pri vseh pa so dodane spletne povezave do pregledovalnikov vnosov in zbirnega zemljevida vnosov z rezultati.

 Ob njihovi uporabi s pametnimi telefoni bodo učenci in dijaki dodatno motivirani za delo.
Za vse, ki imate vsebine raje predstavljene v zgodbah, bomo prikazali nekaj zgodb z zemljevidi. 

Marsikomu bo tovrstni pristop olajšal razumevanje predstavljene vsebine.

Predstavili vam bomo še posodobljen iskalnik po zemljevidih, ki smo ga dopolnili s številnimi novimi vsebinami – zemljevidi, vključno z zgodovinskimi kot je npr. franciscejski kataster, sodobnimi kartografskimi podlagami v različnih merilih in z zemljevidi vseh mobilnih aplikacij s spletišča. 

Če boste želeli ustvariti lasten zemljevid, je iskalnik pravo orodje za vas.

Za vse, ki se vedno znova sprašujete, kam bi peljali učence in dijake na ekskurzijo, bomo predstavili bogato zbirko šolskih ekskurzij, tudi interdisciplinarnih, katerih avtorji so učitelji sami. 

Lahko boste dodali svojo ekskurzijo in jo delili z ostalimi uporabniki.

Prenovljeno spletišče ponuja tudi druge vsebine, med drugim prva gradiva v smeri uporabe umetne inteligence v šoli in predloge drugih virov.

Pobrskajte po spletišču in ga uporabite pri vašem delu z učenci ali dijaki, pa tudi za lastni potep …