ANGAŽIRANO: Ohranjanje spomina na holokavst.

ANGAŽIRANO: Ohranjanje spomina na holokavst.

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

Judovski kulturni center v Ljubljani je s strani Svetovnega judovskega kongresa prejel povabilo, da pomaga v Sloveniji pri koordinaciji projekta #WeRemember Journeys.

Projekt #WeRemember Journeys je namenjen ohranjanju spomina na holokavst.

Projekt #WeRemember Journeys je nastal na pobudo in pod vodstvom Svetovnega judovskega kongresa, Fundacije Auschwitz-Birkenau, Mednarodnega centra za izobraževanje o Auschwitzu in holokavstu ter Fundacije Ronald S. Lauder, sofinancira pa ga Evropska unija. 

 Projekt #WeRemember Journeys si prizadeva doseči več pomembnih ciljev, med drugim obeležiti spomin na holokavst, izboljšati znanje o holokavstu med mladimi, spodbujati aktivno državljanstvo, opremiti izobraževalce z učinkovitimi učnimi orodji in spodbujati ozaveščenost javnosti o sodobnem pomenu holokavsta. Ta projekt bo sodelujočim šolam ponudil edinstveno priložnost, da se vključijo v ta pomembna prizadevanja.

Sodelujejo lahko srednje šole v Evropski uniji za dijake, stare od 14 do 17 let. Za sodelovanje pri dejavnostih projekta bodo zagotovljena finančna sredstva. Vsaka šola mora v projekt poslati 25-50 dijakov, ki jih spremljata 1-2 učitelja.

Sodelovanje šol bo vključevalo organizacijo obiskov lokalnih spomenikov holokavsta, udeležbo na spletnih delavnicah in edinstvenem spletnem ogledu Auschwitza-Birkenau v nacionalnih jezikih (glede na razpoložljivost) ter pripravo javnih umetniških razstav, ki jih bodo ustvarili sodelujoči učenci.

Podrobnosti o razpoložljivem financiranju in informacije o projektnih dejavnostih so na voljo na spletni strani projekta.

Za več informacij obiščite spletno stran projekta:
www.wjc.org/weremember-journeys
Predlagamo, da kontaktirajte Judovski kulturni center v Ljubljani, ki vabijo k sodelovanju in se zahvaljujejo za  ohranjanje spomina na holokavst.
vir: Robert Waltl, direktor Judovsko kulturnega centra v Ljubljani,
 +386 (0)31 330 600

 

 


(Uredil(a) Apolonija Jerko - izvorni prispevek sreda, 20 september 2023, 12:41)

(Uredil(a) Apolonija Jerko - izvorni prispevek sreda, 20 september 2023, 12:41)