Pred počitnicami: AKTUALNE INFORMACIJE

Pred počitnicami: AKTUALNE INFORMACIJE

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

V tednu od 5. 6. 2023 do 9. 6. 2023 je potekal Teden digitalnega izobraževanja, kjer so predavatelji in udeleženci v petih izobraževalnih večerih odpirali prostor za razpravo o priložnostih in izzivih digitalizacije izobraževanja med različnimi deležniki – od praktikov do odločevalcev ter nakazali nove možnosti pri iskanju skupnih inovativnih in učinkovitih pristopov učenja in poučevanja.

Vse zainteresirane vabimo k ogledu bogatih vsebin predavanj, ki so na voljo na Youtube kanalu ZRSŠ, kot tudi na portalu Dvig digitalne kompetentnosti.

Osrednja tema vseh večerov je bila podpora razrednikom kot tudi svetovalnim in ostalim strokovnim delavcem pri opolnomočenju otrok, učencev in dijakov v skrbi za zdravje in dobro počutje ter ohranjanje šole kot varnega in spodbudnega učnega okolja.

Več o tem na spodnji povezavi:

Objavljena predavanja s Tedna digitalnega izobraževanja - Zavod RS za šolstvo (zrss.si)

AKTUALNO/ didaktični izzivi pri predmetu Družboslovje in AD:

 Na letošnjem  ŠS 17.8. 2023 z naslovom Z interdisciplinarnim pristopom do ključnih kompetenc -  bomo z različnih perspektiv osvetlili didaktične izzive predmeta Družboslovje in AD./ Kako lahko  izbrane vsebine vnesejo pozitivne spremembe  in pomagajo, da bi šola oziroma razred postal/a socialni prostor, ki bo vsem udeležencem omogočal večjo ustvarjalnost, učinkovitost , znanje z razumevanjem in kooperativnost.      

Eden od poudarkov bo tudi skrb za ohranjanje varnega in spodbudnega učnega okolja na šolah.

Prijavljenim na ŠS za DRUŽBOSLOVJE se zahvaljujemo za zaupanje.

 VESELIMO SE SREČANJA IN SODELOVANJA Z VAMI.

 Prijetne, mirne, zdrave, odpočite in ustvarjalne dopustniške dni želimo in vas lepo pozdravljamo.

Pika J. Gramc, Vojko Kunaver in dr. Anton Polšak