Poletna muzejska noč 2023

Poletna muzejska noč 2023

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

 V soboto, 17. junija 2023, bo v slovenskih muzejih in galerijah potekala 21. POLETNA MUZEJSKA NOČ.

Slovenijo bo v soboto ponovno povezala Poletna muzejska noč, največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, ki ob tej priložnosti od 18. ure do polnoči brezplačno odprejo vrata obiskovalcem.

Zamisel za Poletno muzejsko noč, ki je letos 21. po vrsti, se je porodila po vzoru podobnih dogodkov v tujini ter iz želje na privlačen način predstaviti razstavišča javnosti in jih približati ljudem. Akcija je primerljiva z muzejskimi nočmi po svetu, a ni omejena le na eno mesto, ampak poteka po vsej državi.

Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih ustanov, ki izvajajo programe s področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture in zgodovine.

Sodelujoči muzeji, galerije in razstavišča bodo od poznega popoldneva pa do polnoči brezplačno odprli svoja vrata in za obiskovalce pripravili pester spored prireditev: od vodstev, delavnic, predstavitev, projekcij, pogovorov, ogledov, do odprtij razstav, glasbenega programa…

S pestrim in raznolikim programom se obiskovalcem vseh generacij predstavljajo slovenske institucije, ki hranijo, ohranjajo in predstavljajo kulturno dediščino, kot prostore za sproščeno, zabavno in navdihujoče preživljanje prostega časa.

Celoten program dogodkov je objavljen na www.museums.si.

Poletna muzejska noč 2023_programska knjižica.pdf (nms.si)

poletna muzejska noč 2023 - Bing images

Kontekst/ predmet družboslovje / koristni viri / sodelovanje z zunanjimi institucijami/ načrtovanje različnih dejavnosti pri pouku družboslovja