Forum novic

Vabilo na spletno konferenco

Vabilo na spletno konferenco

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

 

V torek, 9. novembra 2021, bo potekala spletna konferenca CYBERSAFE o spreminjanju odnosa najstnikov do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti. Na konferenci bodo predstavljene glavne ugotovitve in rezultati projekta CYBERSAFE, vključno s spletnim orodjem CYBERSAFE, ki je namenjeno učencem in učiteljem za obravnavo spletnega nasilja nad dekleti.

Na temo spletnega nasilja med mladimi, naslavljanja, obravnave in preprečevanja le-tega, bo organizirana panelna razprava s strokovnjaki iz sodelujočih držav.

·         Program konference >>

·         Prijave (do 5. novembra 2021) >>

 Več o tem in druge novice na : Novice | safe.si, Učitelji | safe.si, Ste na internetu naleteli na vsebine, ki se vam zdijo sporne? | Spletno oko (spletno-oko.si)

 KONTEKST:

Sovražni govor je danes prisoten vsepovsod. Srečamo ga tako v vsakdanjem realnem življenju, še posebej pa smo mu izpostavljeni pri uporabi spleta. Prav sodobna spletna orodja, na primer spletne platforme za izmenjavo videov ali pa možnost komentiranja spletnih vsebin, so omogočila, da si posameznik pod plaščem anonimnosti privošči več, kot bi si sicer, torej biti tudi še posebej žaljiv in krut.In če se v tem sodobnem digitalnem svetu absolutne svobode govora, nejasnih vrednostnih definicij in naraščajočega se skepticizma do še včeraj legitimnih pravil »starega« sveta težko znajdemo odrasli, kako se o tem, kje se začne in konča moja pravica do svobode govora, pogovarjati z mladimi?

Didaktični izzivi :

Kako mladim razložiti, kaj je sovražni govor? Kako z njimi govoriti o pasteh ustvarjanja in širjenja sovražnega govora? In kako mladim pomagati prepoznati in se pravilno odzvati na takšne sovražne vsebine, še posebej tiste, s katerimi se sreča na spletu?

Na ta vprašanja bomo skupaj iskali odgovore na našem prihodnjem srečanju preko aplikacije Teams.

Veselimo se sodelovanja z vami.

Vse dobro vam želimo. Ostanite zdravi.