Forum novic

TEDEN GLOBALNEGA UČENJA 2020 : “Deluj lokalno, razmišljaj globalno”.

TEDEN GLOBALNEGA UČENJA 2020 : “Deluj lokalno, razmišljaj globalno”.

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

Letos se bo  teden globalnega učenja odvil  med 16. in 20. 11. 2020 pod motom “Deluj lokalno, razmišljaj globalno”.

Vse od leta 1999 je Teden globalnega učenja vsakoletni dogodek, ki ga pod okriljem Centra Sever–Jug organizirajo države članice Sveta Evrope. 

Platforma Sloga vabi, da organizirate svoje dejavnosti ali pa se udeležite drugih in priporočajo obisk nove spletne strani, delujoče pod okriljem Centra Sever-Jug, kjer boste našli informacije o vseh preteklih pobudah in prihajajočih dogodkih. Spletna stran je na voljo tukaj.  

Novica Platforme Sloga pa je na voljo tukaj.  

V tednu globalnega učenja se bodo v mnogih državah zvrstili številni dogodki, namenjeni vprašanjem družbene izključenosti, globalne soodvisnosti in solidarnosti.

Potreben ponoven premislek o načinu našega bivanja – od tega, kako živimo kot potrošniki, do tega, kako se povezujemo med seboj in z okoljem, pa tudi kako si predstavljamo vlogo izobraževanja v naši družbi… 


DIDAKTIČNI IZZIVI pri predmetu Družboslovje:

V ospredju so poudarki: kako globalizacija vpliva na zmanjševanje in/ali povečevanje razlik v svetu; prednosti in pomanjkljivosti globalizacije, raznoliki učinki in procesi globalizacije in vplivi na življenje posameznika…