Ocenjevanje znanja na razredni stopnji v času izobraževanja na daljavo

Ocenjevanje znanja na razredni stopnji v času izobraževanja na daljavo

by Katarina Podbornik -
Number of replies: 1

Ocenjevanje v 1. in 2. razredu - bo ali ne? Ali so dovolj ocene 1. ocenjevalnega obdobja za 1. razred? Ali res zaključno oceno lahko zaključimo na podlagi ocen, pridobljenih do 16.3.2020? Ali mora imeti razredni aktiv enake kriterije? Jaz bom ocenjevala nekaj drugega kot kolegica, ki je s snovjo že naprej. Če prav razumem, če imam eno oceno do 16. 3., mi ni potrebno več ocenjevati? Kako bomo pridobili ocene učencev, s katerimi nimamo stika? Kakšni so načini za čim bolj pošteno in smiselno ocenjevanje znanja na daljavo, upoštevajoč, da veliko učencev v razredu ni veščih uporabe tehnologije na različne načine? Kako izpeljati ocenjevanje, da bo čimbolj realno in objektivno? Kako naj objektivno ocenim učenca, za katerega vem, da ni imel enakih pogojev kot drugi? Kako (način) naj pridobim oceno pri športu, saj v tej konferenci nimajo še nobene, vsi otroci pa nimajo kamer ali pa starši niso vešči z IKT? Kako na daljavo oceniti matematiko?

In reply to Katarina Podbornik

Odg: Ocenjevanje znanja na razredni stopnji v času izobraževanja na daljavo

by Katarina Podbornik -

V tem tednu smo prejele veliko vprašanj v zvezi z ocenjevanjem znanja do konca šolskega leta. Sporočamo vam, da smo na veliko vprašanj odgovorile na videokonferenčnih srečanjih, ki so potekali v tem tednu. Vsa gradiva in posnetek smo objavili v mapi Gradiva in zapiski videokonferenčnih srečanj z učitelji

Pri načrtovanju ocenjevanja moramo izhajati iz Sklepa o ukrepih za nemoteno opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela v OŠ ter Priporočil za ocenjevanje znanja v OŠ. Najbolj pomembno pa je, da imamo v ospredju učenca in njegove možnosti, v katerih je znanje usvojil, utrdil in preveril.

Želimo vam uspešno delo še naprej.