Aplikacija ZOOM Meeting

Odg: Aplikacija ZOOM Meeting

by Katarina Podbornik -
Number of replies: 0
Pri izobraževanju na daljavo uporabljamo različna spletna okolja in aplikacije, ki nam omogočajo komunikacijo in sodelovanje, ustvarjanje in deljenje digitalnih vsebin za reševanje različnih izzivov. Pri tem upoštevamo priporočila varne in etične rabe interneta in starostne omejitve dela z učenci, zato komunikacijo z njimi vzpostavljamo preko staršev. To upoštevamo pri uporabi vseh aplikacij in spletnih učnih okolij.
Konkretna aplikacija ZOOM v tem času intenzivno rešuje problem vdora v delovanje, zato priporočajo, da ne delimo podatkov kdaj in kje bo potekal sestanek javno, ampak preko sms sporočil. Za vsak sestanek ustvarimo novo geslo, čakalnico iz katere posamično spuščamo v sobo sestanka osebe in ko smo vsi zbrani, sestanek zaklenemo. Priporoča se virtualno ozadje, da se ne delijo osebni prostori in neuporaba klepetalnika. Več…
Z vašim vprašanjem smo se obrnili tudi na pristojne službe in ko bomo prejeli odgovor, ki se bo nanašal na varnost na spletu in zagotavljanje varnosti, bomo ta odgovor dopolnili.