Izobraževanja

Ocenjevanje izdelkov učencev na daljavo

Ocenjevanje izdelkov učencev na daljavo

od Marjeta Teraž -
Število odgovorov: 4

Vzpostavili smo izobraževanje učencev preko spletne strani šole in sedaj preko spletne učilnice. Po kontaktu z učenci, smo ugotovili, da so tudi učenci mnenja, da bi doma izdelali kakšno projektno nalogo. Seveda bi učitelji podali natančna navodila, kriterije ocenjevanja, možnost povratne informacije, preden bi izdelek oddali. Kako je z ocenjevanjem takšnih del na daljavo? je sploh dovoljeno?

Hvala za odgovor in ostanite zdravi.

V odgovor na Marjeta Teraž

Odg: Ocenjevanje izdelkov učencev na daljavo

od Anton Polšak -
Pozdravljeni

Kolegica Marjeta sprašuje prav aktualno stvar - kako ocenjevati (in zaključiti šolsko leto na daljavo, če bo treba). Po mojih informacijah MIZŠ pripravlja navodila (ali smernice...), kako ocenjevati na daljavo in boste učitleji obveščeni preko šol. Ne morem nič reči, kaj to bo.
Ja, teoretično bi bilo možno izvesti vse oblike (ocenjevanje ustnih, pisnih in drugih izdelkov), a je to lahko predolgotrajno, prezapleteno ali pa ni možno določiti prispevek učenca k izdelku. Zato bi sam predlagal preverjanje in ocenjevanje, ki je prilagojeno poučevanju na daljavo. Kaj vem, možnosti bi lahko bilke:
• vrednotenje izbranih dokazil o učenju in pretvorba v oceno, če so bili učencem podani jasni kriteriji pred aktivnostmi ,
• vrednotenje posameznih izdelkov, ki so nastali ob koncu poučevanja nekega sklopa, za katera so bila merila predhodno dogovorjena,
• geografski sestavek, opis domače pokrajine po geografskih elementih (prvinah),
• kaj vidim skozi okno, opis pokrajine, geografskih prvin…

Izdelek učenci oddajo po e-poti na dogovorjen datum (uro). Spoštovani, kaj menite vi? Predlagajte smiselne načine, kajti na ZRSŠ pa zbiramo predloge za posamezne predmete.

Lep pozdrav
Anton Polšak
V odgovor na Anton Polšak

Odg: Ocenjevanje izdelkov učencev na daljavo

od Kristijan Jeršin Tomassini -
Možnosti je res veliko.. Od ustnega ocenjevanja preko videokonference (VOX ponuja odlične rešitve v tem primeru, vključno s snemanjem), razdelitev tem projektnih nalog, izdelava različnih kvizov ipd... Predvsem pa naj se pri tem ne komplicira in išče znanje.
V odgovor na Anton Polšak

Izobraževanje na daljavo

od Andreja Bečan -
Pozdravljeni.Na naši šoli ima vsak učitelj svojo google spletno stran.Lahko delim mojo, če bi kdo želel kaj pogledati, ni pa rečeno, da boste

kaj našli :-).Lepo pozdravljam,Andrejahttps://sites.google.com/site/andrejabecan/%20