Spoštovane kolegice in kolegi,
v DUGS-u smo pripravili peticijo v podporo: https://www.pravapeticija.com/podpora_mag_igorju_lipovku
podpišete jo prosim čim prej.
Spoštovane kolegice in kolegi,
v DUGS-u smo pripravili peticijo v podporo: https://www.pravapeticija.com/podpora_mag_igorju_lipovku
podpišete jo prosim čim prej.
Pozdravljeni.
Mislim, da ga ni geografa ali drugega strokovnega delavca, ki je kdaj sodeloval z Igorjem, da ne bi opazil njegovega srčnega poslanstva. V njegovi glavi so strokovne rešitve preproste, hitre in učinkovite. Njegova predanost me je vedno navdihovala, vedno sem se spraševal, od kod črpa energijo. Razlog je preprost. Z dušo in srcem je geograf, najprej za druge, za predmetno področje, šele potem zase.
Podpišimo peticijo v podporo nekomu, ki si jo brez pomisleka zasluži.
Lp, Tomo.
Strokovnjaki ali vedeževalci in lobisti?
Že nekaj let učitelji na šolah opažamo, da se na študijskih skupinah ukvarjamo samo še s temami ki so dirigirane od zgoraj (NPZ, formativno spremljanje pouka, zmanjševanje vsebin …) – iz Ministrstva za šolstvo prek vodstva Zavoda za šolstvo, brez kakršnega koli vpliva strokovnih skupin iz prakse. Kakšnih posebnih koristi od njih ni bilo in tudi zanimanja zanje je vedno manj. Vedno manj pa je tudi pretoka informacij v obratni smeri, od učiteljev praktikov prek Zavoda na Ministrstvo – vsaj takšnih, ki bi jih na Ministrstvu upoštevali. Oblast je postala sama sebi namen, odlepljena od stvarnosti pedagoške prakse in svoj obstoj lahko opravičuje samo s centralno planskim poseganjem v našo stvarnost. Pri tem se oblast v svoji negotovosti brez lastne vizije zanaša zgolj na vedeževalce in lobiste, ki ji prodajajo klopotce vseh vrst, ampak ker so njihovi tam ni nobenih omejitev. Iz te perspektive vidi oblast Zavod za šolstvo, študijske in predmetne skupine ter učitelje na šolah le kot poslušne izvajalce, kot govoreče orodje njihovih naklepov. V tem smislu vidim tudi ravnanje Ministrstva in vodstva Zavoda za šolstvo z našim svetovalcem, mag. Igorjem Lipovškom. Morda pa so se le ustrelili v koleno!
Pozdravljeni!
Včeraj zjutraj sem podpisala peticijo, pa je še do danes nisem dobila v potrditev. Imate tudi drugi težave?
Lep dan, Leonida