Geografske aplikacije

Geografske aplikacije

by Stojan Lukman -
Number of replies: 2

Pri uporabi geografskih aplikacij (severna pobočja Pohorja) sem namreč naletel na problem pomanjkanja mobilnih podatkov (kaj šele wi-fi), zato sem imel problem uporabe za vnos naravnogeografskih ali družbeno geografskih značilnosti tega območja.

In reply to Stojan Lukman

Odg: Geografske aplikacije

by Tatjana Kikec -

Pozdravljeni,

ja, se žal tudi to dogaja. Tovrstnih omejitev uporabe mobilnih aplikacij se pač moramo zavedati, žal pa so za enkrat nepremostljive. Rešitev je, da na sami lokaciji posnamete fotografijo, si zapomnite točno lokacijo in vnos opravite, ko imate na voljo prenos mobilnih podatkov ali wi-fi.

Pri testiranju mobilne aplikacije se je sicer pokazalo, da je pri slabšem prenosu mobilnih podatkov aplikacija vnos sicer shranila, fotografija pa se je naložila šele, ko je bil prenos podatkov boljši. Pogoj je seveda, da je prenos toliko dober, da se aplikacija sploh zažene.

Lep pozdrav,

Tatjana

In reply to Tatjana Kikec

Odg: Geografske aplikacije

by Petra Jesenek Bračko -

Pozdravljeni.
Sporočam, da sem prejšnji teden v centru Maribora vnesla 5 točk na spletišču Uporabna geografija. Uporabila sem kulturne znamenitosti, ki jih najdemo na Grajskem trgu. sem pa sedaj pri pregledu foruma ljubljanske skupine videla, da sem tudi sama naredila napako, saj sem se za fotografiranje objekta od njega nekoliko oddaljila in s tem verjetno povzročila zamik točk za nekaj metrov. Glede na to, da so že na tako ozki ulici (npr. Grajski) lokacije zabeležene na drugi strani ceste, pa je lahko prišlo morda celo do odboja. ... kakorkoli zelo uporabna in zabavna stvar za nas... kaj šele za učence. Ta aplikacija mi je res všeč in upam, da bo zaživela... sicer bi pa celotno zamisel o spletišču pohvalila. Takšni seminraji so res dobrodošli. Hvala še enkrat vsem izvajalcem. 

Lep pozdrav, Petra