Vprašanja o projektu WLAN-2020

Dostopovne točke

Dostopovne točke

by Iztok Ostrožnik -
Number of replies: 1

Pozdravljeni.


Imam dve vprašanji:

1. Na šoli že imamo nekaj dostopovnih točk (Lancom L-54g in Lancom L-321agn). Zanima me, ali so te dostopovne točke ustrezne?

2. Ali je možno sredstva nameniti za izboljšanje internetnega dostopa? Žal nismo bili vključeni v projekt IR optika, tako da smo še vedno na xDSL povezavi. 


Hvala za odgovora.


Lep pozdrav,

Iztok Ostrožnik

In reply to Iztok Ostrožnik

Odg: Dostopovne točke

by Goran Medenjak -

Pozdravljeni,

sodelavci so pripravili odgovora na vaši vprašanji.

1. Navedena modela sta sicer na seznamu preizkušene opreme za omrežje Eduroam (https://aai.arnes.si/eduroam/oprema), kar pomeni, da ju lahko uporabljate v svojem omrežju Eduroam. Sta pa oba modela starejša in ne ustrezata tehničnim zahtevam za opremo v projektu WLAN-2020 in kot taka ne bosta vključena v omrežje Eduroam, s katerim bo upravljal Arnes.

2. Sredstva programa SIO-2020 so namenska in se ne morejo uporabiti za takšno povezovanje članic. Organizacije, ki še niso povezane v omrežje ARNES, bomo skušali povezati pred začetkom izvajanja Programa. Organizacije, ki so že povezane v omrežje ARNES in želijo hitrejšo povezavo, lahko oddajo povpraševanje na spletni strani https://www.arnes.si/storitve/dostop/pridobitev-dostopa. Skupaj bomo skušali najti najboljšo rešitev.

Lep pozdrav,

Goran Medenjak
Arnes