Dopolnilo k spletni konferenci Izobraževanje na daljavo na razredni stopnji OŠ Dobje, 18. 3. 2020

Spoštovani, 

v posnetku spletne konference Izobraževanje na daljavo na razredni stopnji na OŠ Dobje se v zaključnem delu ne sliši dobro dveh odgovorov ga. ravnateljice Suzane Plemenitaš. Za boljše razumevanje, smo povedana odgovora zapisali:

Kako razvijate varno in odgovorno rabo interneta?  

Naj najprej povem, da je okolje v oblaku 365 (Office 365)  za učence varno, ker je celotno okolje omejeno znotraj posamezne šole. Tako pri uporabi npr. Teams komunicirajo samo z učitelji in učenci istega razreda iz iste šole, ne pa tudi navzven. Podatki tudi niso dostopni nikomur izven organizacije.

Na FB strani, ki je namenjena organizacijam in kjer dnevno objavljamo informacije, nikoli ne napišemo imena otrok, tudi če gre za večje dosežke na tekmovanjih.

Razredniki se na razrednih urah z učenci pogovarjajo o varnosti na spletu, poseben poudarek spletni varnosti smo namenili vsem učencem pred zimskimi počitnicami tako pri pouku kot tudi v razširjenem programu.

Aprila bi morali imeti roditeljski sestanek za starše o spletni varnosti, ki bi ga izvajal strokovnjak iz safe.si. Sestanek bo sedaj prestavljen v prihodnje šolsko leto.

Skrb za varno in odgovorno rabo interneta moramo razvijati vsi - učitelji, učenci in starši.

 

Kako ste zagotovili vsem učencem računalnike?

Čeprav se nahajamo v podeželskem okolju, ima vsak učenec vsaj eno napravo. Brez telefona ni nihče. Vse naloge v oblaku 365 je možno reševati preko telefona.

Ker pa je sedaj bistveno več dela, smo učencem, ki nimajo doma računalnika ali tistim, kjer je pri hiši več otrok, ponudili izposojo šolskih tabličnih računalnikov.

Od 115 učencev so si do danes štirje učenci izposodili računalnik.

Tudi dostop do spleta od doma imajo vsi.


Last modified: Wednesday, 18 March 2020, 10:59 AM