Priročnik za ocenjevanje

Priročnik za ocenjevanje

von Igor Lipovšek st. -
Anzahl Antworten: 7
Drage kolegice in kolegi
Evropski skladi ponujajo možnost izdaje priročnikov o ocenjevanju. Nekateri predmeti so že zgrabili bika za roge in pridobili ducat učiteljev, ki bodo predstavili svoj primer ocenjevanja: ustnega, pisnega, ocenjevanje izdelka, poročila, ocenjevanje v spletni učilnici, ocenjevanje....
Geografi smo vas verjetno prešibko in preplaho nagovorili in prosili. In se niste kdo ve kako množično odzvali. Zato vas nagovarjamo še enkrat. 
Malce sitno se bomo namreč vsi skupaj  počutili, ko bo poleti šola na polico postavila niz priročnikov za matematiko, biologijo, športno vzgojo... vmes pa bo škrbina, kjer bi morala stati geografija.
Zato vas prosimo, če lahko svojemu svetovalcu sporočite, če ste pripravljeni deliti vaše ocenjevalne izkušnje z vsem šolskim občestvom.
Prispevek bi bilo treba napisati do 15. januarja 2013.
Korajža velja!
P.S. Če imate vprašanje, ga prosimo zapišite v forum.
Als Antwort auf Igor Lipovšek st.

Odg: Priročnik za ocenjevanje

von Anica Stele -
Pozdravljeni!
Redno vas berem, vaši komentarji in razmišljanja mi marsikdaj pridejo prav. Oglasim se pa bolj poredko, saj veste kako je s časom v šolstvu; uradno ga imamo vseskozi, neuradno pa...
No, na tale izziv se pa skoraj moram javiti, ker je zame trenutno zelo aktualen; v večini primerov sem bila namreč prepričana, da je moje ocenjevanje primerno in korektno, v skladu z vsem, s čimer mora biti, predvsem pa s tistim, kar delamo pri pouku...Trenutno pa je vse to na preizkušnji, ker sem z inšpektorata dobila pritožbo nad mojim ocenjevanjem, zato sedaj čakam na razrešitev pritožbe: če bo ugodna, z veseljem delim svoje izkušnje; če bo neugodna, bom pa očitno potrebovala izkušnje drugih in seveda tale priročnik.
LP, Anica Stele

Als Antwort auf Anica Stele

Odg: Priročnik za ocenjevanje

von Martina Uršič -
Spoštovana gospa Anica !
Zelo me zanima, zakaj konkretno je prišla pritožba na vaše ocenjevanje. Jaz v šolstvu delam že 27 let, pa se mi zdi, da se lahko v delo učitelja vtika lahko vsak, ki ima 5 minut časa.
Zelo bi bila vesela vašega konkretnega odgovora, da bomo tudi drugi učitelji vedeli, česa ne smemo delati.

Lep pozdrav.

Martina uršič
Als Antwort auf Martina Uršič

Odg: Priročnik za ocenjevanje

von Anica Stele -
Pozdravljeni!

V pritožbi je napisano, da naj bi delala nestrokovno in nepedagoško, nato pa je navedenih nekaj splošnih primerov kaj vse naj bi delala narobe. 
Težko vam povem česa naj ne bi delali, ker je tale pritožba napisana tako, da izgleda, kot da sem vse, kar sem delala, delala narobe - od odnosa do otrok do načina poučevanja, preverjanja in ocenjevanja (po mnenju staršev, seveda).
Lažje pa vam povem kaj vse je potrebno potem predložiti inšpekciji, da bi vsaj približno dokazala, da nisem "takšen zmaj", kot bi me radi nekateri prikazali.

Prijava je (kolikor jaz vem, oziroma domnevam) bila anonimna, domnevam da s strani staršev učencev 6. razreda, ki jih poučujem letos prvič in od katerih je bila do sedaj le ena mamica pri meni na GU po testu, kljub temu, da je več kot 1/3 učencev test pisalo negativno in so bili na GU povabljeni z moje strani in s strani razredničarke. Tudi do ravnateljice ni nihče šel s pritožbo.

Upam, da vam to kaj pomaga. Za več informacij pa me lahko dobite tudi po mejlu (anica.stele@gmail.com).

LP, Anica Stele
Als Antwort auf Igor Lipovšek st.

Odg: Priročnik za ocenjevanje

von Stanislava Ferjanc -
Pozdravljeni!
Naš družboslovni aktiv je pripravljen na sodelovanje. Smo trije učitelji in smo pripravljeni sodelovati.
S. Ferjanc
Als Antwort auf Igor Lipovšek st.

Odg: Priročnik za ocenjevanje

von Andreja Jansa -

Spoštovani!

Hvala za sporočilo. S svojimi idejami in primeri bom z veseljem sodelovala.

Lep teden in vesel december,

Andreja JAnša

Als Antwort auf Andreja Jansa

Odg: Priročnik za ocenjevanje

von Urška Dežman -
Glede priročnika za ocenjevanje: lahko računate tudi name.

Urška Dežman