Aktualno pri predmetu družboslovje in izvajanju AD

Aktualno pri predmetu družboslovje in izvajanju AD

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

 Vabljeni k sodelovanju pri največji slovenski tradicionalni prostovoljski akciji.

15. aprila 2023 bo potekala vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca.

 V organizaciji Slovenske filantropije bo akcija že štirinajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, tokrat še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k dobremu počutju in za širše dobro.

Letos se bodo v okviru 14. Dneva za spremembe po vsej Sloveniji organizirale akcije, ki bodo spodbujale in širile sporočilo Za(čutimo) dobro.

Želimo si, da bi tudi tokrat zasnovali aktivnosti, ki bodo v začetku pomladi spodbudile posameznike, družine in skupine, da pristopijo k odzivanju na potrebe posamezne skupnosti, zavihajo rokave in prispevajo k izboljšanju dobrega (počutja).

Poglejte okoli sebe in takoj boste našli stvari, ki bi jih želeli spremeniti, ljudi, ki bi jim radi pomagali, naravo, ki bi lahko spet zadihala. Povežite se z drugimi organizacijami in šolami, sodelujte s podjetji, občinami in posamezniki v vašem kraju ter skupaj zasnujte konkretno akcijo, ki bo ustvarjala dobro v vaši skupnosti.

Da boste akcije lažje načrtovali, ki bodo letos prispevale k dobremu počutju v solidarni in vključujoči skupnosti, so vam na SF pripravili priročnike za izvedbo.

 Najdete jih na spletni strani: https://www.filantropija.org/2023/01/31/14-dan-za-spremembe-zacutimo-dobro/

Rok za prijavo akcij je letos 31. marec 2023.

 V primeru vprašanj pri pripravi in izvedbi akcije pišite na danzaspremembe@filantropija.org ali pokličite na 051 775 237.

Vir: SF

 Mnogi med vami ste že v preteklih letih aktivno sodelovali in soustvarjali prostovoljske skupnostne akcije v okviru Dneva za spremembe.

Tudi tokrat imate priložnost, da načrtovane številne aktivnosti povežete z izvajanjem obveznega vsebinskega sklopa AD.

Didaktični izzivi pri predmetu družboslovje in AD/ kontekst: udejanjanje solidarnosti v različnih oblikah in okoliščinah (prostovoljstvo, civilne pobude v šoli in širše), trajnostni razvoj, medgeneracijsko sodelovanje…