Izobraževanje za učiteljice in učitelje geografije osnovnih šol - NPZ

Izobraževanje za učiteljice in učitelje geografije osnovnih šol - NPZ

od Borut Stojilković -
Število odgovorov: 0

Spoštovane učiteljice in spoštovani učitelji,

s strani vodstev vaših šol ste bili obveščeni, da pripravljajmo izobraževanje o rezultatih letošnjega nacionalnega preverjanja znanja ter s tem povezanimi temami (vabilo spodaj). Prijave so še vedno odprte in vas vljudno vabimo, da se prijavite v čim večjem številu. Izobraževanje je namenjeno VSEM učiteljicam in učiteljem geografije ne glede na to, ali se je NPZ iz geografije na vaši šoli letos izvajal ali ne. Udeležba najširšega kroga udeleženk in udeležencev je zaradi razvoja stroke in načrtovanja dela za v prihodnje več kot zaželena.

Lep pozdrav,

Borut Stojilković


VABILO

Spoštovani, 

obveščamo vas, da Državni izpitni center v sodelovanju s predmetno komisijo za pripravo in izbor nalog za NPZ iz geografije organizira izobraževanje za učiteljice in učitelje geografije osnovnih šol. 

Čas in način izvedbe 

Izobraževanje bo potekalo v sredo, 16. novembra 2022, med 14. in 17. uro na daljavo, prek MS Teams. 

Teme izobraževanja 

Predstavili bomo povzetek analize dosežkov na NPZ iz geografije l. 2022 v primerjavi z dosežki na NPZ l. 2017, najboljše in najslabše rešene naloge s primeri odgovorov učencev, analizo kakovosti vrednotenja, analize dosežkov učencev v programu OrKa in skupaj z udeleženci načrtovali izboljšanje kakovosti učenja in poučevanja v prihodnje. 

Sooblikovanje izobraževanja 

Želimo, da udeleženci na izobraževanju prejmejo odgovore na vsa morebitna vprašanja, ki so si jih zastavljali med izvedbo preverjanja, vrednotenjem preizkusov ali analizo dosežkov. V ta namen posredujemo e-naslov: npz_geografija@ric.si, na katerega lahko udeleženci pošljejo vprašanja med zbiranjem prijav. Odgovore na zastavljena vprašanja bodo izvajalci podali na izobraževanju. 

Prijava učiteljev 

Prijave bodo potekale prek spletnega naslova https://eric.ric.si/eprijavnica/ od 19. do 28. oktobra 2022 oziroma do zapolnitve mest. Prosimo, da se v prijavi navedejo vsi zahtevani podatki. Prijavljeni bodo z Rica prejeli povezavo do izobraževanja v MS Teams na e-naslov, naveden v prijavi. 

Za morebitne dodatne informacije v zvezi z izobraževanjem se lahko obrnete na Sašo Masterl (tel.: 01 548 46 85, e-naslov: sasa.masterl@ric.si). 

Lep pozdrav,

Saša Masterl, l.r., področna podsekretarka

dr. Andrejka Slavec Gornik, l.r., področna sekretarka - vodja sektorja strokovne dejavnosti