Forum novic

Že 16. Poletna muzejska noč

Že 16. Poletna muzejska noč

by Jožica Gramc -
Number of replies: 0

Slovenijo bo v soboto ponovno povezala Poletna muzejska noč, največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, ki ob tej priložnosti od 18. ure do polnoči brezplačno odprejo vrata obiskovalcem.

Zamisel za Poletno muzejsko noč, ki je letos 16. po vrsti, se je porodila po vzoru podobnih dogodkov v tujini ter iz želje na privlačen način predstaviti razstavišča javnosti in jih približati ljudem. Akcija je primerljiva z muzejskimi nočmi po svetu, a ni omejena le na eno mesto, ampak poteka po vsej državi.

Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih ustanov, ki izvajajo programe s področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture in zgodovine.

Sodelujoči muzeji, galerije in razstavišča bodo od poznega popoldneva pa do polnoči brezplačno odprli svoja vrata in za obiskovalce pripravili pester spored prireditev: od vodstev, delavnic, predstavitev, projekcij, pogovorov, ogledov, do odprtij razstav, glasbenega programa…

S pestrim in raznolikim programom se obiskovalcem vseh generacij predstavljajo slovenske institucije, ki hranijo, ohranjajo in predstavljajo kulturno dediščino, kot prostore za sproščeno, zabavno in navdihujoče preživljanje prostega časa.

Celoten program dogodkov je objavljen na www.museums.si.

 Kontekst za predmet družboslovje / koristni viri / sodelovanje z zunanjimi institucijami/ načrtovanje različnih dejavnosti pri pouku družboslovja

Koristen namig za danes: Dan, ko lahko poletno čtivo izbirate do poznih ur - RTVSLO.si