Izobraževanje

Svetovani teden izobraževanja o financah

Svetovani teden izobraževanja o financah

od Anton Polšak -
Število odgovorov: 0

Spoštovani

Posredujem informacijo o svetovnem dnevu izobraževanja o financah (Global Money Week 2021 - Svetovni teden izobraževanja o financah) , kar je možno vključiti tudi v pouk geografije. 

Za kaj gre?

Od 22. do 28. marca 2021 bo po vsem svetu potekala svetovna akcija ozaveščanja o pomenu finančnega izobraževanja in finančni pismenosti otrok in mladostnikov Global Money Week (GMW), ki ga pri nas poimenujemo kar Svetovni teden izobraževanja o financah. Akcija ozaveščanja je nastala v letu 2012 na pobudo mednarodne organizacije Child and Youth Finance International (CYFI), letos pa je omenjena svetovna akcija ozaveščanja o finančnem izobraževanju in finančni pismenosti prišla pod okrilje OECD/ INFE.

Vsako leto se v tednu izobraževanja o financah po vsem svetu odvijajo različni dogodki na temo finančnega izobraževanja otrok in mladostnikov.

Slovenija se že od samega začetka 2012 vključuje v obeleževanje omenjenega tedna. V obeleževanje omenjenega tedna je bilo do sedaj vključenih več kot 40 milijonov otrok in mladostnikov iz 175 držav, v katerih je potekalo več kot 465. 000 različnih dogodkov in aktivnosti in v katerih je sodelovalo  63. 000 različnih organizacij.

V ta namen bomo v ponedeljek 22. marca 2021 za učitelje izpeljali izobraževanje z naslovom »Pomen finančne pismenosti otrok in mladostnikov«, kjer bomo predstavili raziskave o finančni pismenosti, možnosti različnih dejavnosti za učence ter različna strokovna gradiva in primere dobrih praks. Izobraževanje bo potekalo od 15. 00 do 17. 30 ure na daljavo. Prijavnica je dostopna na povezavi. (Prijavljeni boste dobili kasneje tudi samo povezavo na videokonferenčno srečanje). 

V tednu od 22. do 28. marca 2021 bi želeli tudi v Sloveniji skupaj z vami izpeljati več aktivnosti, in sicer v okviru pouka, pri urah oddelčne skupnosti in drugih dejavnostih (v živo ali na daljavo), pri katerih bomo posebej poudarili pomen finančnega izobraževanja in finančne pismenosti otrok in mladostnikov.

Vsakemu otroku in mladostniku naj bi bilo omogočeno strokovno in neodvisno finančno izobraževanje.

finančnega izobraževanja.

Temu cilju se pridružujemo tudi v Sloveniji in prepričani smo, da bodo aktivnosti svetovne akcije Global Money Week predvsem s sodelovanjem učiteljev dosegle svoj namen.

Uradna predstavnica Slovenije za izvajanje Global Money Week je Irena Simčič, pri kateri dobite tudi podrobnejše informacije na e-naslovu: irena.simcic@zrss.si


lepo vas pozdravljam

Anton Polšak