Vabilo na Pohod solidarnosti z ljudmi, ki so morali zapustiti dom, v tednu ob svetovnem dnevu beguncev

Vabilo na Pohod solidarnosti z ljudmi, ki so morali zapustiti dom, v tednu ob svetovnem dnevu beguncev

by Jana Lampe -
Number of replies: 0

V soboto, 20. junija 2020, je svetovni dan beguncev. V letu 2019 je bilo na svetu 70,8 milijonov ljudi, ki so bili priseljeni zapustiti svoj dom, od tega vsak dan 37.000 ljudi, predvsem iz držav Afrike in Azije. Podporo beguncem in vsem, ki so morali zapustiti svoj dom iz razlogov kot so vojne, preganjanje, podnebne spremembe, skrajna revščina, v želji po preživetju in človeka vrednem življenju, bodo sodelavci Slovenske karitas skupaj s prostovoljci in drugimi udeleženci ta dan in v tednu, ki sledi, izrazili z organizacijo in udeležbo na Pohodih solidarnosti. V tem tednu želijo zbrati čim večkrat po 2.810 prehojenih solidarnostnih kilometrov. Prav toliko namreč znaša pot enega človeka od Damaska v Siriji do Ljubljane. Karitas vabi vse ljudi dobre volje, da se ji ta teden priključijo v njihovih prizadevanjih, kar je možno storiti tudi z organizacijo solidarnostnega pohoda v lastni režiji v domači okolici ali pa se priključiti organiziranim pohodom s strani Karitas. Svojo udeležbo sporočite na www.karitas.si/projekti/pohod/. Te aktivnosti potekajo v okviru projekta ozaveščanja o migracijah in globalnem razvoju - MIND in akcije ozaveščanja Kaj je dom? Sofinancirata ga Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

Organizirajte solidarnostni pohod sami:
Pohodi solidarnosti se začnejo v soboto, 20. junija in bodo potekali do 27. junija 2020. Slovenska karitas, vabi, da se jim simbolno pridružite in v lastni organizaciji odidete na sprehod v okolici svojega doma ali pohod v naravo, po pešpoti v lokalnem okolju, po centru mesta, na okoliški hrib, višjo vzpetino ali kam drugam. Vse to naredite v znamenje solidarnosti z vsemi, ki so bili primorani zapustiti svoj dom. Povabite še svoje bližnje.
Po končanem pohodu sporočite skupno število prehojenih kilometrov preko obrazca na spletni strani www.karitas.si/projekti/pohod/ ali na e-naslov sasa.zvonar@karitas.si

Priključite se pohodu v organizaciji Slovenske karitas:
·        Sodelavcem Slovenske karitas se lahko pridružite na solidarnostnem pohodu okoli Blejskega jezera v soboto, 20. junija 2020 s pričetkom ob 15. uri pred Festivalno dvorano na Bledu.
·        Drugi organizirani solidarnostni pohod pa bo potekal v Ljubljani po poti od gradu Tivoli na vrh Rožnika in sicer v torek, 23. junija 2020 s pričetkom ob 16. uri. Pridružili se nam bodo tudi begunci in migranti. 
Prijave na e-naslov sasa.zvonar@karitas.si

Hvala vsem, ki boste v tem tednu sočutni sopotniki na poti mnogim, ki so bili prisiljeni zapustiti svoj dom in oditi na tvegano pot v želji po preživetju in bolj dostojnem življenju.

Lep dan želim,

Jana Lampe

Slovenska karitas