Ljubčki moji, seveda vemo kaj sledi in nikakor ne gre le za nadzor starši-otrok ali učitelj-otrok. Big brother is watching you for a long time. Morda pa bi morali kaj o tem spregovoriti tudi v šolah.
http://markom.watoc.org/2015/02/23/cipiranje-ljudi-v-zda-obvezno-v-eu-dovoljeno/
Nekaj zabavnih primerov (seveda velja tudi za učitelje):
V podjetje (če želite šolo) in posamezne prostore nimaš vstopa, če ti tega ne dovoli čip. Vse za varnost.
Čip si beleži vse, kar mu trenutna zmogljivost dopušča (ja tudi to, pri katerem dekletu ti poskoči utrip, saj na vse zadnje je to čip namenjen "varovanju zdravja"). Pre crime: Tegale učitelja bo treba izključiti, očitno se mu ob mladih puncah utrip preveč dvigne.
Učitelj pride v razred in najavi spraševanje. Kdo ne zna? Tisti, ki najbolj švica verjetno (bo že čip povedal).
Kje, kdaj, koliko časa in s kom si bil - malenkost.
Jaz se pa ne želim čipirat! Prav, ampak v naše podjetje lahko vstopajo samo čipirane osebe in plačo vam lahko nakažemo le, če ste čipirani.
Možnosti implementacije so, kot lahko vidimo, širokega spektra.
S pametnimi napravami ni dosti drugače, razen tega da jih lahko izklopimo.
Sem že omenil pametna očala? Jih boste odvzeli? "Učitelj zasegel očala, slabovidni učenec ni mogel pisati kontrolne naloge!"
Seveda pa je veliko lažje razmišljati o tem, kako odvzeti med poukom telefon, kakor o tem kam gremo.
Dragi učenci, danes se bomo učlili pravilno uporabljati čip.
TEHNIKO NARODU!