Oris teme

 • Splošno

  Na ekskurzijo gresta dve skupini študentov, prva je iz BC Naklo, druga pa iz TŠC Nova Gorica in sicer pri predmetu turizem in rekreacija na podeželju.

  Ob 7.00 se odpeljemo izpred Biotehniškega centra Naklo v smeri Škofja Loka. Pot nas vodi skozi Poljansko dolino in čez Kladje v Cerkno. V Cerknem imamo postanek pri hotelu Cerkno, kjer nas že čaka skupina iz Nove Gorice. V hotelu Cerkno nas pogostijo s šebreljskim želodcem in tradicionalnimi potičkami ter jabolčnikom. Sledi kratek odmor. Lokalna turistična organizacija nam pripravi turistične prospekte o Cerkljanski. S skupnim avtobusom se odpeljemo ob 9.30 naprej do Šebrelj, kjer nas že čaka vodič za ogled arheološkega parka Divje Babe. Ob 10.45 se odpravimo v dveh skupinah v jamo na ogled kosti jamskega medveda in najdišča neandertalčeve piščali. Druga skupina si ta čas ogleduje panoramo Cerkljanske pri cerkvi sv. Ivana. Skupini se zamenjata pred jamo. Po ogledu jame nas vodnik preseneti s šilcem domačega. Ob 12.00 gremo naprej proti Zakojci, kjer imamo na turistični kmetiji Pri Flandru ob 13.00 tradicionalno kosilo (juha, idrijski žlikrofi, pečenka, solata, orehovi štruklji, jabolčnik). Po kosilu si z gospodarjem ogledamo kmetijo in rojstno hišo pisatelja Franceta Bevka. Ob 15.30 gremo naprej do naslednje točke, kjer je ob 16.00 začetek športne igre - paintball, ki so jo večina udeleži. Ob 17.30 je odhod proti domu in prihod v BC Naklo ob 19.00 uri.

  Avtor ekskurzije: Renata Mavri


 • BC Naklo

  Ob 7.00 se bomo odpeljali izpred Biotehniškega centra Naklo v smeri Škofje Loke. Pot nas bo vodila skozi Poljansko dolino in čez Kladje v Cerkno.

 • Hotel Cerkno, Cerkno

   V Cerknem bomo imeli postanek pri hotelu Cerkno, kjer nas že čaka skupina iz Nove Gorice. V hotelu Cerkno nas pogostijo s šebreljskim želodcem in tradicionalnimi potičkami ter jabolčnikom. Sledi kratek odmor. Lokalna turistična organizacija nam pripravi turistične prospekte o Cerkljanski. S skupnim avtobusom se odpeljemo ob 9.30 naprej do Šebrelj, kjer nas že čaka vodič za ogled arheološkega parka Divje Babe.

 • Arheološki park Divje Babe, Šebrelje

  Ob 10.45 se odpravimo v dveh skupinah v jamo na ogled kosti jamskega medveda in najdišča neandertalčeve piščali. Druga skupina si ta čas ogleduje panoramo Cerkljanske pri cerkvi sv. Ivana. Skupini se zamenjata pred jamo. Po ogledu jame nas vodnik preseneti s šilcem domačega. Ob 12.00 gremo naprej proti Zakojci.

 • Turistična kmetija Pri Flandru, Zakojca

  Ob 12.00 gremo naprej proti Zakojci, kjer imamo na turistični kmetiji Pri Flandru ob 13.00 tradicionalno kosilo (juha, idrijski žlikrofi, pečenka, solata, orehovi štruklji, jabolčnik). Po kosilu si z gospodarjem ogledamo kmetijo in rojstno hišo pisatelja Franceta Bevka. Ob 15.30 gremo naprej do naslednje točke, kjer je ob 16.00 začetek športne igre - paintball, ki so jo večina udeleži. Ob 17.30 je odhod naprej proti domu in prihod v BC Naklo ob 19.00 uri.

 • Paintball

  Ob 15.30 gremo naprej do naslednje točke, kjer je ob 16.00 začetek športne igre - paintball, ki so jo večina udeleži. Ob 17.30 je odhod naprej prosti domu in prihod v BC Naklo ob 19.00 uri.

 • BC Naklo

  Ob 17.30 je odhod proti domu in prihod v BC Naklo ob 19.00 uri.